Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mehmet Ali Gökçeoğlu je majitelem impozantního oplocení. Není z kamene nebo železných komponentů jako je to běžné a typické. Před osmi roky nahradil dobře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mehmet Ali Gökçeoğlu je majitelem impozantního oplocení. Není z kamene nebo železných komponentů jako je to běžné a typické. Před osmi roky nahradil dobře."— Transkript prezentace:

1

2 Mehmet Ali Gökçeoğlu je majitelem impozantního oplocení. Není z kamene nebo železných komponentů jako je to běžné a typické. Před osmi roky nahradil dobře známou klasiku asi 50 metrů dlouhým akváriem z mimořádně silného skla.

3 V něm plavou stovky ryb (podle místních médií možná až tisíce) a najdeme tam také chobotnice, mořské koníky, úhoře a jiné příšerky. Město IZMIR má tedy už několik roků parádní atrakci, kterou si v posledním období dokonce chodí prohlížet také turisté ze zahraničí.

4 Takovým soukromným akváriem se nemůže pochlubit jen tak někdo. Už pohled na samotnou vilu vyráží dech, ale i podle bohatého podnikatele je právě akvárium tím, co přitahuje tisíce turistů na procházku okolo Egejského moře, které je v jeho těsné blízkosti. K akváriu vede 400 metrů dlouhé potrubí přímo z moře, které přivádí vodu pro stovky živočichů, prohánějících se v netradičním "živém plotě“. Mehmet prozradil, že ho výstavba plotu stála okolo 20 000 $, ale když se podívá z okna a vidí nadšené turisty, ví, že to stálo zato. Rybičky teší nejen děti a jejich rodiče, ale pochopitelně i jeho samotného.

5 Kolemjdoucí si mohou vychutnat tuto krásu, vyfotit se u ní, ale nesmí se dotýkat skla. Okolí vily totiž neustále monitoruje 17 kamer a v případě, že by se někdo pokusil poškodit akvárium, okamžitě se spustí alarm. Dosud se však tak ani jednou nestalo. Vždyť takovou nádheru by chtěl zničit jen čistý blázen.

6


Stáhnout ppt "Mehmet Ali Gökçeoğlu je majitelem impozantního oplocení. Není z kamene nebo železných komponentů jako je to běžné a typické. Před osmi roky nahradil dobře."

Podobné prezentace


Reklamy Google