Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …"— Transkript prezentace:

1 Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

2 Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …

3 Základní suroviny… Základní suroviny…

4 A nebojte se medu… A nebojte se medu…

5 Šťavnatá a po houbách vonící pečeně… Šťavnatá a po houbách vonící pečeně…

6

7

8

9 Houbařova velikonoční nádivka Suroviny: Houby tou dobou rostoucí (smrže a kačenky), rohlíky, vejce, cibule, česnek, slanina, oříšek uzeného a kousek kuřecího, čerstvé kuchyňské bylinky (kopřivy, pažitka, medvědí česnek), sůl, mletý černý pepř, muškátový květ Postup: Obě masa osolte a uvařte, scezeným vývarem pokropte pokrájené rohlíky. Přidejte pokrájené maso, přidejte pokrájené houby orestované na slanině, žloutek, nakrájené bylinky, osolte a okořeňte. Vmíchejte tuhý sníh z bílků. Hmotu vlijte do vymazaného pekáčku a pečte. Zprvu zprudka a později mírně, hlídejte a dopečte do zrůžovění. Podávejte neprodleně po dopečení, ale nádivka chutná i za studena.    Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2012 Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2012


Stáhnout ppt "Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …"

Podobné prezentace


Reklamy Google