Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…"— Transkript prezentace:

1 Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Z nakládaných hub … Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…

2 Houby v nálevech… 2

3 Základní suroviny… 3

4 Z přípravy poprvé… 4

5 Z přípravy podruhé… 5

6 Čtvrthodinku poduste…
6

7 Houby v zadělávané kapustě…
7

8 Dobrou chuť… 8

9 Houby v zadělávané kapustě
Suroviny: Sklenice hub ve sladkokyselém kořeněném nálevu, hlávka mladé kapusty, cibule, česnek, anglická slanina, hrudka másla, lžíce hladké mouky a lžíce cukru, sůl a mletý černý pepř Postup: Na sousta nakrájenou slaninu opečte dorůžova a odstavte. Na kousku másla krátce osmahněte cibulku, přidejte na listy rozebranou, opranou a na nudličky pokrájenou kapustu, osolte, přidejte cukr a přiklopené čtvrthodinku poduste. Z kousku másla a mouky připravte světlou jíšku, přilijte studenou vodu a dohladka ji provařte. K podušené kapustě přidejte jíšku, slaninu a z láku scezené houby, zamíchejte, ochutnejte (nebojte se použít část nálevu z hub) a okořeňte špetkou pepře. Poznámka: Možnou variantu odlišné chuti připravte s použitím čerstvých hub či hub konzervovaných jiným způsobem.  Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2011


Stáhnout ppt "Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…"

Podobné prezentace


Reklamy Google