Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KAREL GOTT AUTOŘI : Jakub Janák, Martin Hruš. KAREL GOTT Narodil se 14. července 1939, v Plzni Karel Gott je český šlágrový zpěvák, herec a malíř. Je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KAREL GOTT AUTOŘI : Jakub Janák, Martin Hruš. KAREL GOTT Narodil se 14. července 1939, v Plzni Karel Gott je český šlágrový zpěvák, herec a malíř. Je."— Transkript prezentace:

1 KAREL GOTT AUTOŘI : Jakub Janák, Martin Hruš

2 KAREL GOTT Narodil se 14. července 1939, v Plzni Karel Gott je český šlágrový zpěvák, herec a malíř. Je mnohonásobný držitel ocenění Zlatý slavík a po roce 1996 Český slavík. Dohromady jich má, i s posledním získaným v roce 2017, 42. Od roku 1965 se prodalo 50 milionů nosičů desek Karla Gotta, což z něj dělá nejúspěšnějšího českého interpreta dosud (aktuální k roku 2019). Dosud vydal 293 sólových alb v zahraničí i na domácí scéně. Kromě Slavíků dostal více než 120 televizních ocenění, 8 zlatých desek, 1 diamantovou desku, opakovaně se umisťoval na prvních příčkách hitparád a prodeje desek. Nazpíval celkem 978 písní. Spolupracoval s mnoha významnými umělci.

3 POČÁTKY A JEHO PŮSOBENÍ Karel Gott se v roce 1958 přihlásil na soutěž amatérských zpěváků, kde získal první místo a začal častěji vystupovat v různých kavárnách. Tato večerní vystoupení se dostávala do konfliktu s jeho zaměstnáním, a proto se v roce 1960 rozhodl definitivně odejít z ČKD a začít se věnovat profesionálně zpěvu (v dokumentu z roku 1986 na tento krok vzpomínal s tím, že pak míval časté špatné sny o tom, jak zpívá před sálem, kde sedí pouze jeho mistr a jeho otec, který říká: „Proč jen se ten chlapec raději nedržel řemesla...“). Začal studovat na pražské státní konzervatoři, kde studoval do roku 1963 operní zpěv u prof. Konstantina Karenina (žák ruského pěvce Šaljapina) a do roku 1966 studoval dálkově. Zpočátku u publika budil smíšené a kontroverzní pocity, způsobené jeho projevem, který se zcela vymykal zažitým trendům ze začátků 60. a celých 50. let v Československu. ZÁMEK KARLA GOTTA :

4 VYZNAMENÁNÍ A OCENĚNÍ Dne 3. května 1977 byl Karlu Gottovi propůjčen titul zasloužilý umělec a 30. dubna 1985 pak titul národní umělec. nejvyšší vyznamenání, které tehdy mohlo být uděleno za zásluhy v oblasti umění. V případě Karla Gotta se jednalo o reprezentaci Československa po dobu několika desítek let v cizině (Německo, Rakousko, Švýcarsko, USA, Polsko, SSSR, Venezuela atd.) a umělecké zásluhy doma. Bylo to vůbec poprvé, co nejvyšší umělecké ocenění získal zpěvák populární hudby.

5 ZNÁMÉ PÍSNĚ Být stále mlád Trezor Jdi za štěstím Včelka Mája Zvonky štěstí Stokrát chválím čas Nestarej se kamaráde Ráno jedu dál Lásko má PÍSEŇ : https://youtu.be/A5vYvvKtwSAhttps://youtu.be/A5vYvvKtwSA


Stáhnout ppt "KAREL GOTT AUTOŘI : Jakub Janák, Martin Hruš. KAREL GOTT Narodil se 14. července 1939, v Plzni Karel Gott je český šlágrový zpěvák, herec a malíř. Je."

Podobné prezentace


Reklamy Google