Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Spo_I_15 Past continuous

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Spo_I_15 Past continuous"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Spo_I_15 Past continuous
Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Renata Spourová

2 Past continuous- minulý čas průběhový
Minulý čas průběhový vyjadřuje, že někdo byl v určitém okamžiku v minulosti uprostřed nějakého děje. I was walking home at five o´clock yesterday. 6 4

3 Present and past continuous. Přítomný a minulý průběhový.
Present continuous: I ´m eating at the moment. Past continuous: I was eating at 12 o´clock yesterday.

4 Sloveso to be v minulém čase
I was You were He She was It We were You were They were + ing

5 Try to translate: AJ ČJ She was smiling at me.
We were watching Tv yesterday. I was doing my homework all evening. We were playing tennis when he came. It was raining and we were running. In 1987 we were living in Praque. I woke up yesterday, the sun was shining and the birds were singing. Ona se na mě usmívala. My jsme se dívali včera na televizi. Dělal jsem DÚ celý večer. Hráli jsme tenis, když přišel. Pršelo a my jsme běhali. V roce 1987 jsme bydleli v Praze. Probudil jsem se včera a slunce svítilo a ptáci zpívali.

6 Try to translate: ČJ AJ Ona se na mě usmívala.
My jsme se dívali včera na televizi. Dělal jsem DÚ celý večer. Hráli jsme tenis, když přišel. Pršelo a my jsme běhali. V roce 1987 jsme bydleli v Praze. Probudil jsem se včera a slunce svítilo a ptáci zpívali. She was smiling at me. We were watching Tv yesterday. I was doing my homework all evening. We were playing tennis when he came. It was raining and we were running. In 1987 we were living in Praque. I woke up yesterday, the sun was shining and the birds were singing.

7 Použitá literatura, anotace
T. Hutchinson: Project III, uč. Obrázky: Klipart Datum vytvoření: Předmět: anglickýjazyk Ročník: sedmý Anotace: po ověření pracovního listu budou žáci seznámeni s tvorbou a použitím minulého průběhového času.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Spo_I_15 Past continuous"

Podobné prezentace


Reklamy Google