Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, 403 31
Tel.: , Tel.řed./fax: , VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/

2 Číslo klíčové aktivity: III/2 Název klíčové aktivity:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Oliverius Vojtěch Vytvořeno: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: FYZIKA – VLASTNOSTI LÁTEK A TĚLES – MĚŘENÍ OBJEMU Anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Slouží k seznámení s měřením objemu. Žák by se měl naučit pracovat s odměrným válcem.

3 Co je to objem?

4 Další jednotky objemu Centimetr krychlový Litr Hektolitr Gallon Barel Pint Aam

5 Měření objemu Odměrný válec Pipeta Byreta [2] [1] [3]

6 Postup při měření odměrným válcem
Vybereme vhodný odměrný válec, který postavíme na vodorovnou podložku Měřenou kapalinu přelijeme do odměrného válce Necháme kapalinu ustálit Určíme, ke které čárce stupnice sahá hladina kapaliny POZOR – kapalinu odečítáme tak, aby oko bylo ve stejné výšce s hladinou!!!

7 Zdroj obrázků a informací
[1] Measuring cylinder hg.jpg [online], Wikimedia Commons , dostupné z URL: < > [cit. dne ]. [2] Pipetten.JPG [online], Wikimedia Commons , dostupné z URL: < [cit. dne ]. [3] Burette.svg [online], Wikimedia Commons , dostupné z URL: < [cit. dne ]. Doc.RNDr.Kolářová,R.CSc., PeadDr.Bohuněk,J.: FYZIKA – pro 6. ročník základní školy, 1. vydání, PROMETHEUS, 2000, str , ISBN: Doc.Dr.Ing. Rauner,K. a kol.:FYZIKA 6 – učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia, 1. vydání, Fraus, 2004, str , ISBN:


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,"

Podobné prezentace


Reklamy Google