Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_45_F6

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_45_F6"— Transkript prezentace:

1 OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_45_F6
NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Měření objemu NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková organizace CÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ KLÍČOVÁ AKTIVITA: III/2 TÉMA HODINY: Určování objemu různých těles ROČNÍK: 6. PŘEDMĚT: Fyzika AUTOR MATERIÁLU: Miroslav Juračka

2 POPIS MATERIÁLU DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: prezentace v PowerPointu
MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: M POPIS PRÁCE S MATERIÁLEM: Žáci sledují prezentaci s výkladem. Do sešitu si opíší zadání pracovního listu a převádí objemové jednotky. V diskuzi lze hovořit o dalších používaných objemových jednotkách, a kde se s nimi mohou setkat. Objasní se postup měření objemu odměrným válcem. OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Žáci pochopí, co je hlavní jednotkou objemu, jaké další objemové jednotky se používají a jaký je vztah mezi nimi. Pochopí postup při měření objemu odměrným válcem. ZKUŠENOST S PILOTÁŽÍ: Žáci danou problematiku pochopili. Pochopili postup při měření objemu odměrným válcem. Správně dokázali doplnit pracovní list. Některým žáků dělal problém převod objemových jednotek. ZDROJ: viz příloha

3 Měření objemu Každé těleso zaujímá určitý prostor; říkáme,že má objem.
Hlavní jednotkou objemu je krychlový metr- píšeme: [ m3 ] Objem značíme písmenem V

4 Převody objemových jednotek :
1m3 = 1000dm3= 1000l 1l = 1dm3= 0,001m3 1dm3 = 1000cm3= 1000ml 1ml = 1cm3= 0,001dm3 Určování objemů různých těles: -objem pravidelných těles můžeme vypočítat:

5 Objem kvádru V=a.b.c Objem krychle V=a.a.a
Objem nepravidelných těles měříme odměrným válcem - viz obrázek

6 Pracovní list: Řidič osobního automobilu načerpal 36… benzínu.
Pračka spotřebuje na jedno vyprání 85 … vody. Do základů domu bude potřeba … betonu. Po obědě jsem vypil … džusu. Dostal jsem injekci s ,5 … očkovací látky. Cisterna hasičského auta má objem 8 … vody.

7 Pracovní list: Úkol: do následujících vět doplňte jednotku objemu.
Řidič osobního automobilu načerpal 36 l benzínu. Pračka spotřebuje na jedno vyprání 85 l vody. Do základů domu bude potřeba m3 betonu. Po obědě jsem vypil dl džusu. Dostal jsem injekci s ,5 ml očkovací látky. Cisterna hasičského auta má objem 8 m3 vody.

8 ZDROJE: obrázky – http: office microsoft.com


Stáhnout ppt "OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_45_F6"

Podobné prezentace


Reklamy Google