Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podmět a přísudek - opakování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podmět a přísudek - opakování"— Transkript prezentace:

1 Podmět a přísudek - opakování

2 Úkol č. 1 Doplň i/y: Květy v deštivých dnech brzy opadal_. Kočky s koťaty dováděl_ na střeše psí boudy. Orly a supy děti zařadil_ mezi dravce. Zámky a hrady měl_ v deštivé sezóně vyšší návštěvnost. Stovky obyvatel sledoval_ průjezd historických vozidel městem. Žáci si odnesl_ svá poslední vysvědčení. Třešně letos zrál_ až o 14 dní později. Skladníci a skladnice využil_ nabídku zaměstnavatele.

3 Řešení - úkol č. 1 Květy v deštivých dnech brzy opadaly. Kočky s koťaty dováděly na střeše psí boudy. Orly a supy děti zařadily mezi dravce. Zámky a hrady měly v deštivé sezóně vyšší návštěvnost. Stovky obyvatel sledovaly průjezd historických vozidel městem. Žáci si odnesli svá poslední vysvědčení. Třešně letos zrály až o 14 dní později. Skladníci a skladnice využili nabídku zaměstnavatele.

4 Úkol č. 2 Použij vhodný přísudek: Vykvetly, zahojily, psali, začaly, zpracovali, šli, psaly, zpracovaly, šly, zahojila, začali. Bankovní úředníci ………… množství žádostí. Žáci ………… náročné referáty. ………… nádherné kaktusy. Bolavá místa se po zranění už …………. Pracovnice v bance ………… velmi rychle dle instrukcí. Plody ovocných stromů ………… výrobny. Zástupy zvědavců ………… podél silnice. ………… růst houby. Rány z bitvy se vojákům dobře …………. ………… jsme pracovat hned v 8 hodin ráno. Chlapci ………… popřát svému kamarádovi.

5 Řešení - úkol č. 2 Bankovní úředníci zpracovali množství žádostí. Žáci psali náročné referáty. Vykvetly nádherné kaktusy. Bolavá místa se po zranění už zahojila. Pracovnice v bance psaly velmi rychle dle instrukcí. Plody ovocných stromů zpracovaly výrobny. Zástupy zvědavců šly podél silnice. Začaly růst houby. Rány z bitvy se vojákům dobře zahojily. Začali jsme pracovat hned v 8 hodin ráno. Chlapci šli popřát svému kamarádovi.


Stáhnout ppt "Podmět a přísudek - opakování"

Podobné prezentace


Reklamy Google