Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma: Předpony s-, z-, vz-, se-,ze-, vze-

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma: Předpony s-, z-, vz-, se-,ze-, vze-"— Transkript prezentace:

1 Téma: Předpony s-, z-, vz-, se-,ze-, vze-
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_06_Český jazyk pro 6. ročník_Předpony s-, z-, vz-, se-,ze-, vze- Téma: Předpony s-, z-, vz-, se-,ze-, vze- CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: červenec 2011

2 Anotace Pracovní list je určen pro žáky 6. ročníku. Slouží k procvičení pravopisu předpon s-, z-, vz-, se-, ze-, vze-. Text je určen pro interaktivní tabuli, každý žák má svůj pracovní list. Text na interaktivní tabuli se po vyplnění využije pro zpětnou kontrolu.

3 Doplňte s, z, vz, se,ze, vze Až teď _pozoroval, kolik je všude lidí. _tvrdlý chléb dáváme domácím zvířatům. Petr se _hýbnul pro spadlou knihu. Kůň se _pjal na zadní nohy. Sledoval v televizi _právy o počasí. U Mělníka se _téká řeka Labe s Vltavou. _pažte obě ruce! Nastal _hon a utvořil se _běh lidí. Byla to milá _pomínka. _trava je pro vrcholové sportovce velice důležitá. Nemusel jsem _brousit tu ostrou hranu stolu. Styděl se, až mu tváře _červenaly. Na podzim musíme na zahradě _hrabat listí.

4 Doplňte s, z, vz, se,ze, vze Až teď zpozoroval, kolik je všude lidí. Ztvrdlý chléb dáváme domácím zvířatům. Petr se shýbnul pro spadlou knihu. Kůň se vzepjal na zadní nohy. Sledoval v televizi zprávy o počasí. U Mělníka se stéká řeka Labe s Vltavou. Vzpažte obě ruce! Nastal shon a utvořil se sběh lidí. Byla to milá vzpomínka. Strava je pro vrcholové sportovce velice důležitá. Nemusel jsem sbrousit tu ostrou hranu stolu. Styděl se, až mu tváře zčervenaly. Na podzim musíme na zahradě shrabat listí.


Stáhnout ppt "Téma: Předpony s-, z-, vz-, se-,ze-, vze-"

Podobné prezentace


Reklamy Google