Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název materiálu: PRÁCE DOSPĚLÝCH_povolání

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název materiálu: PRÁCE DOSPĚLÝCH_povolání"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_05_PRÁCE DOSPĚLÝCH_povolání AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ

2 Název materiálu: PRÁCE DOSPĚLÝCH_povolání
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Anotace: Žák se seznámí s nejběžnějšími profesemi. Pozná pomůcky (potřeby,náčiní), které profese potřebuje k výkonu svého zaměstnání. Odpoví na otázku: „Co dělá?“ . Vyhledá v textu písně povolání. Autor: Mgr. Petra Kroupová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: Žák by měl pojmenovat nejběžnější profese. Odpovědět na otázku celou větou. Speciální vzdělávací potřeby: LMP Klíčová slova: práce, povolání, „Co dělá?…“ Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: speciální školství, I. stupeň ZŠ Typická věková skupina: 6-9let (1.-3. ročník) Celková velikost: 2227b Datum:

3 Lékař Lékařka Co dělá?

4 Učitel Učitelka Co dělá?

5 Zedník Co dělá?

6 Krejčí Švadlena Co dělá?

7 Řidič Řidička Co dělá?

8 Kuchař Kuchařka Co dělá?

9 Prodavač Prodavačka Co dělá?

10 Jaká další povolání znáš?
LISTONOŠ AUTOMECHANIK HASIČ ČÍŠNÍK KADEŘNICE ELEKTRIKÁŘ

11 OPAKOVÁNÍ Přiřaď správně.

12 Přečti vyznačená povolání.
Tady je tesař, klempíř, zedník a ten co otesává kameny je kameník. A tady služka, oráč, kamnář, ten, když se umeje je k nepoznání kominík. Ten dláždí ulice, ten kove podkovy, ta krmí slepice, ta peče cukroví. Ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady udělají moc. A tu je platnéř, kočí, havíř. Já sfárám dolů do dolu a doluju rudu a tady rybář, kejklíř, dudák. Já vám rád každou písničku na dudy zadudu. Já louhuju kůže, já z nich šiju boty, já pěstuju růže, já látám kalhoty, ten umí to a ta zas tohle a všichni dohromady uděláme moc….. Píseň „Ten dělá to a ten zas tohle“ J. Ježek, J. Voskovec, J. Werich

13 Zdroje Píseň „Dělání“ Z. Svěrák, J. Uhlíř – CD „Hity z českých pohádek“ ArecaMultimedia, s.r.o. , 2003 Píseň „Ten dělá to a ten zas tohle“ J. Ježek, J. Voskovec, J. Werich – video ukázka včetně textu V textu písně mohou děti vyhledat povolání, která znají.


Stáhnout ppt "Název materiálu: PRÁCE DOSPĚLÝCH_povolání"

Podobné prezentace


Reklamy Google