Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář"— Transkript prezentace:

1 Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář
Eliška Sudíková Pavlína Vydrová

2 První týden jsme navštěvovali hotelovou školu IAL v Cesenaticu
První týden jsme navštěvovali hotelovou školu IAL v Cesenaticu. Pod vedením šéfkuchaře Fabia Cappelli, který celý týden vedl odborný program, jsme absolvovali tato témata: Pasta fresca e sughi (čerstvé těstoviny + omáčky) Pesce e frutti di mare (ryby + mořské plody) Risotti (rizota) Pizza (pizza) Lasagne e carni (lasagne + masa) Do každé lekce byly zařazeny dolci (dezerty). Získali jsme nové informace o středomořské gastronomii. Vyzkoušeli si servis a aranžování pokrmů. Seznámili jsme se se složením potravin a surovin, které jsme používali. Každý se snažil komunikovat anglicky, německy nebo italsky.

3

4 BĚHEM TÝDNE JSME BYLI NA DVOU VÝLETECH – CESENATICO A RIMINI, V ZÁBAVNÍM PARKU OLTREMARE. PRACOVALI JSME NA PRAXI V HOTELECH DEBORAH, GOLF&BEACH V MILANO MARITTIMA. KAŽDÝ OBOR ZÍSKAL NOVÉ ZKUŠENOSTI, KTERÉ MŮŽE VYUŽÍT VE SVÉM BUDOUCÍM ZAMĚSTNÁNÍ. 4

5 První týden jsme jezdili do školy v Cesenaticu, kde jsme se naučili různé pokrmy a dezerty. První den jsme se naučili Rague omáčku, Pasta Povera, Talián a žampiony. Dezert ciambella a anglický krém.

6 Ciambella: 1kg mouky hladké 0,50 kg cukr krystal 32 g prášku do pečiva
1 vanilkový cukr 20 g másla 5 vajec citronová kůra 500 ml mléka (plnotučné) Sypké + zbytek rozmíchaná vejce + posyp hrubým cukrem 6

7 Anglický krém: 1 litr mléka 8 žloutků 250 g cukru krupice 1 ks vanilkového lusku Žloutky smícháme s cukrem a vanilkou. Mléko vaříme a poté přidáme sypkou surovinu a stále mícháme.

8 Druhý den jsme se naučili citronové sorbeto, omáčku bis, těstoviny s cuketovou omáčkou, rajčatovou omáčku, chřestovou omáčku, špízy z mořského ďasa, bylinkovou strouhanku a filety z mořského vlka.

9 Cukr smícháme s želírovacím cukrem zamícháme a přidáme vodu.
Citronové sorbeto: 0,5 litrů vody 210 ml citronové šťávy 200 g cukru krupice 70 g želírovací cukr Cukr smícháme s želírovacím cukrem zamícháme a přidáme vodu. Znovu zamícháme a přidáme šťávu z citronu a zamícháme. Dáme do mrazáku, když je to zmrzlé tak si to rozmixujeme a servírujeme. 9

10 Třetí den jsme se připravovali uvařené kroupy se šafránem, červenou rýži a lehčí verzi tiramisu.

11 Lehčí verze tiramisu: 200 g řecký jogurt 100 g smetany rostlinné 50 g tmavého cukru + 60g do lesního ovoce 200 g lesních plodů káva mini piškoty Na pánev dáme lesní plody s cukrem provaříme 3 minuty. Vyšleháme smetanu s cukrem. Pak přidám jogurt a zamícháme. Do šlehačky dáme piškoty zalijeme kávou a přidáme směs.

12 Čtvrtý den jsme si všichni udělali vlastní pizzu.

13 Pizza: 1 litr vody 25 g pivní kvasnice 80 g oleje 5 g cukru krupice 1 kg hladké mouky 100 g uvařené rozmačkané brambory 30 g soli Do robotu dáme vodu přidáme droždí a zamícháme. Přidáme olej, brambory, cukr, mouku, sůl zpracujeme těsto a necháme kynout.

14 Pátý den jsme se naučili lasagne, pečenou vepřové kare a bešamel.

15 Bešamel: 1 litr mléka 80 až 100 g másla 60 až 100g hladké mouky parmazán muškátový oříšek na ochucení sůl, pepř V jednom hrnci máme tekutinu (mléko) a ve druhém hrnci máslo s moukou oboje dáme vařit a po uvaření smícháme tyto dvě směsi a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

16 V sobotu jsme jeli na výlet do Rimini, kde jsme si prošli trhy a měli jsme ochutnávku nejstarší zmrzliny. Po ochutnávce jsme jeli do Oltremare, což je delfinárium kde jsme viděli vystoupení delfínů a zároveň i žádost o ruku. Viděli jsme i vystoupení papoušků a několik mořských tvorů.

17 V pondělí jsme byli na praxi na hotelu Golf&Beach, kde jsme se naučili Tiramisu a Panna cotta.

18 Tiramisu: žloutky cukr mascarpone bílky kafé piškoty kakao postup: žloutky s cukrem dáme míchat cca 1-3min. Poté si smícháme bílky s mascarpone a žloutkovou směs nalijeme do druhé směsi. Piškoty namáčíme do kávy a vyskládáme do dózy a nalijme na to krém. Poté zase piškoty a zase krém a dáme ztuhnout do šokeru a po vyndání posypeme kakaem.

19 Panna cotta: 1l smetany l mléka g cukru krupice g želatiny stopa vanilkového aroma postup: 50 plátků želatiny dáme do studené vody. Smetanu a mléko dáme vařit do hrnce, až se začne vařit přidáme želatinu, cukr a vanilkové aroma. Mezitím si uvaříme karamel a nalijeme do formiček a necháme ztuhnout. Až se opět začne vařit směs, vypneme vařič a nalijeme do formiček. Pak dáme odležet do chladu a můžeme podávat.

20 V úterý 29. 5. jsme vyrazili do zábavního parku Mirabilandia
V úterý jsme vyrazili do zábavního parku Mirabilandia. Nejvíc se nám líbila horská dráha. 20

21 Ciao Italia!!


Stáhnout ppt "Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář"

Podobné prezentace


Reklamy Google