Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

O společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšují ceny a hlavně spotřeba energetických komodit (voda, elektřina, teplo, zemní plyn) v celé Evropě a každý.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "O společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšují ceny a hlavně spotřeba energetických komodit (voda, elektřina, teplo, zemní plyn) v celé Evropě a každý."— Transkript prezentace:

1

2 O společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšují ceny a hlavně spotřeba energetických komodit (voda, elektřina, teplo, zemní plyn) v celé Evropě a každý z nás by rád snížil svoji spotřebu i finanční náklady. Z tohoto důvodu se skupina energetiků a ekonomů koncem roku 2006 sjednotila za účelem vzdorovat narůstající spotřebě a nákladům na energie. Energetici snižují spotřebu energií na základě nových technologií efektivním řízením spotřeby i využitím odpadních zdrojů. Ekonomové nastavují obchodní a technické podmínky odběru energií, vybírají správný způsob nákupu energií dle typu odběratele a vytváří administrativní systém na hlídání nákladů na energie (viz. nabídka služeb). Jsme jedni z mála, kteří se komplexně zabývají energetickými náklady po stránce technické, právní, administrativní a cenové. Operujeme v sedmi zemích Evropské unie a našimi zákazníky jsou malí i střední odběratelé energií, kteří si nemohou dovolit vlastního energetika, ale i nadnárodní společnosti, pro které vytváříme administrativní systémy, posudky a školíme personál. Naším cílem je vyhledávat pro naše zákazníky vhodné technické řešení pro snížení spotřeby energií a cen komodit, optimalizaci obchodně-technických podmínek a vytváření systému na kontrolu spotřeby a nákladů na energie. Tento proces probíhá nepřetržitě a se zákazníkem jsme v kontaktu i několik let.

3 Nabídka služeb

4 Dokumentace dle zákona č. 406/2000 Sb.
Pro majitele a nájemníky nemovitostí vstupují v platnost od nové povinnosti dle zákona č. 406/2000 Sb., v podobě zajištění dokumentů o energetické náročnosti budov a používaných technologií. Dokumenty může vystavovat pouze energetický specialista vedený u MPO. V rámci spolupráce s námi Vám zajistíme: – kontrolu provozovaných kotlů a rozvodů tepelné energie (§6, odst. 1 zákona), – kontrolu provozovaných klimatizačních systémů (§6, odst. 2 zákona), – průkazy energetické náročnosti budovy PENB (§7a), – energetické audity (§ 9 zákona), – energetické posudky (§ 9a zákona). Názvosloví v zákoně č. 406/2000 Sb. je velice zavádějící pro laickou veřejnost a proto se často stává, že majitel či nájemník budovy si objedná jiný dokument, než který potřebuje. Doporučujeme, aby jste se u nás nezávazně poradili k jakému účelu daný dokument potřebujete.

5 Nákup a výkup energií Nákup a výkup elektřiny
Podle Vámi předložených dokumentů zjistíme velikost a charakter Vaší spotřeby elektřiny a zemního plynu. Na základě těchto údajů Vám zpracujeme analýzu, která Vám ukáže vhodné období a vhodného dodavatele elektřiny pro nákup energií. V rámci analytické a obchodní služby nabízíme: – poskytování informací o trhu s elektřinou a zemním plynem, – analýza charakteru a velikosti Vaší spotřeby energií, – vytvoření strategie nákupu elektřiny a zemního plynu, – poskytujeme konzultace, případně pořádáme výběrová řízení na dodavatele energií, – vytváříme cenovou, právní a obchodní analýzu na jednotlivé nabídky, – provádíme zpětnou kontrolu prováděných kroků, – školíme v oblasti nákupu energií (trh s energiemi, trendy, možnosti zákazníků).

6 Nákup a výkup energií Spoluprací s námi získáte partnera, který stojí na Vaší straně. Ukážeme Vám Vaše možnosti a ceny všech dodavatelů na trhu, které si můžete jednoduše zkontrolovat. Dále Vám doporučíme čas nákupu a ideálního dodavatele energií na trhu pro Vás. Zároveň vyčíslíme úsporu za rok vůči stávajícímu dodavateli. Záleží jen na Vás, koho si vyberete. Nikdo nezaručí, že Vámi vybraný dodavatel zemního plynu následující rok nezdraží, a proto toto porovnání dodavatelů provádíme každý rok. Pro velké odběratele elektřiny můžeme zprostředkovat elektřinu přímo od výrobce. Tato varianta je velmi výhodná pro obě strany (výrobce, spotřebitel) pokud mají stejný charakter odběru/výroby elektřiny.

7 Ekologická energie Nákup Certifikátů záruk původu (Guarantee of Origin) Spotřebou elektřiny nepřímo způsobujeme produkci skleníkových plynů (tím, že se při výrobě elektřiny tyto skleníkové plyny produkují). Odběratelům elektřiny zprostředkujeme offsetování produkce skleníkových plynů nákupem certifikátů Záruk Původu (Guarantee of Origin) od producentů ekologické elektřiny. Tím tak odběratel podporuje rozvoj výroby energie s nulovými emisemi skleníkových plynů. Takzvané Guarantees of Origin jsou certifikáty vystavované operátorem trhu České republiky společností OTE, a.s., či jiným srovnatelným úřadem států Evropské unie. Jejich vystavování, prodej a nákup je regulován Evropskou unií a pravidly European Energy Certificate System (EECS), který zajišťuje jejich úplnost, reliabilitu a obchodovatelnost napříč státy Evropské unie.

8 Ekologická energie Kalkulace emisí skleníkových plynů
Poskytujeme poradenství v kalkulaci emisí skleníkových plynů vznikajících spotřebou elektrické energie na základě principů GHG Protokolů a zprostředkujeme off-setting nákupem Záruk původu elektrické energie. Na základě mezinárodně uznávaných GHG Protokolů vypracovaných institucemi World Resources Institute (WRI) a World Business Council on Sustainable Development (WBCSD) poskytujeme kalkulaci emisí skleníkových plynů vyprodukovaných při výrobě elektrické energie spotřebované zákazníkem (tzv. Scope 2: Electricity indirect GHG emissions).

9 Energetický management (voda, teplo, elektřina, plyn)
V rámci energetického managementu provedeme technickou, ekonomickou, administrativní a právní analýzu, ve které navrhneme možné úspory na nákladech za energie a správu energetického hospodářství. V průběhu zavádění energetického managementu provádíme kontroling, tak aby byly úsporná opatření co nejefektivnější. V technické části analýzy se zabýváme návrhem regulace stávajícího energetického hospodářství, případně navržením koncepce nového energetického hospodářství vč. výpočtů ROI v návaznosti na životnost a provoz objektů. V ekonomické části se zabýváme náklady na energie, energetickým hospodářstvím a údržbou, tak aby veškeré činnosti měli nejefektivnější přínos pro zákazníka a stály na právním podkladu pro případné řešení sporů a reklamací. Všechny uvedené analýzy jsou administrativně velmi náročné. Za zákazníka zajišťujeme veškerou agendu (příprava dokumentů, komunikace s techniky i energetickými společnostmi.)

10 Energetický management (voda, teplo, elektřina, plyn)
Postup energetického managementu – MONTRAVEL provede prohlídku poboček a veškeré dokumentace, – MONTRAVEL vyhotoví studii s návrhem úspor, – MONTRAVEL a zákazník se dohodnou na postupu realizace navržených úspor, – realizace úsporných opatření, – MONTRAVEL provádí kontroling realizace a následné účinnosti úsporných opatření.

11 Provoz LDS a kogeneračních jednotek
V rámci energetického managementu pro naše zákazníky spravujeme Lokální distribuční soustavy (LDS/MDS) za účelem generování zisku z přefakturace nákladů na elektřinu ze strany developerů na nájemníky. Tuto službu poskytujeme pouze za podmínky nezvýšení cen elektřiny koncovým odběratelům elektřiny (nájemníkům). Provoz kogeneračních jednotek V rámci energetického managementu také pro naše zákazníky navrhneme, spravujeme a případně i financujeme projekt kogeneračních jednotek v kotelnách na zemní plyn. Tento projekt lze uskutečnit u jakéhokoliv odběratele zemního plynu s roční spotřebou nad 2 GWh s využitím dodávek tepla a elektřiny.

12 Technické řešení Provádíme technické služby v oblasti vody, plynu, tepla a elektřiny. Zajišťujeme kontrolní měření stávajícího charakteru odběru energií, poté aplikujeme nové technologie dle návrhu pro dosažení úspor a kontrolujeme měření pro ověření navržených úspor. Zákazník poté obdrží podklady o dosažených úsporách. V rámci technických služeb nabízíme: – elektromontážní práce vč. revizí elektro NN, VN, – plynofikační práce vč. revizí plynových vedení a spotřebičů, – vodoinstalaterské a topenářské práce, – měření a regulace (MaR), – posouzení používaných spotřebičů vč. doporučení úspor, – meření a analýza elektrických sítí (certifikováno), – meření intenzity osvětlení (certifikováno).

13 Fotovoltaické elektrárny
Fotovoltaika (FV) je velmi perspektivní technologií a bude hrát v energetických mixech států stále významnější roli. V Evropě by cena špičkové elektřiny z FV měla být konkurenceschopná do roku Zatímco cena elektřiny z fotovoltaiky bude i nadále klesat, cena klasicky vyráběné elektřiny se díky omezeným zdrojům bude na cenové křivce posouvat směrem nahoru. – Dotační program Nová zelená úsporám – Nezávislost na dodavateli energie. – Cena klasicky vyráběné energie bude neustále stoupat. – Pro provoz není potřeba téměř žádná údržba. – Fotovoltaické systémy jsou bezpečné a vysoce spolehlivé.

14 Elektromobilita a smard grid
Elektromobilita vlastně dávno patří do lidské společnosti. Tramvaje, trolejbusy nebo moderní vlaky jezdí právě díky elektrickému pohonu. V posledních letech se k nim přidávají také elektromobily, autobusy na elektřinu a elektrokola. Výhodou elektrického pohonu jsou nízké emise, levný provoz a nízká hlučnost. V případě elektromobilu jsou velkou výhodou nízké nároky na průběžný servis. Zákazníkovy navrhneme ekonomické, technické a legislativní řešení pro daný typ vozového parku.

15 Elektrické baterie (energetické úložiště)
Energetické úložiště umožňuje využívat nakumulovanou solární energii v noci, při nepříznivém počasí nebo výpadku elektrické sítě, ale také automaticky ukládat energii do baterií při levnější sazbě elektřiny. Díky tomu ušetříte až 80% nákladů a získáte skvělý pocit z využívání přírodních zdrojů energie a ochrany životního prostředí. Bateriové úložiště ukládá energii například z fotovoltaických panelů, nebo v době levné energie, kdy ji domácnost má k dispozici více než je schopna spotřebovávat. Energie je v úložišti akumulována a je možno ji využít v čase, kdy fotovoltaická elektrárna energii neprodukuje, nebo ji domácnost nevyužívá. Ráno a večer, kdy je spotřeba v domácnosti většinou vysoká, ale slunce svítí málo a panely nedodávají dostatek elektřiny, je možno využívat energii nashromážděnou v úložišti z předešlého dne. V průběhu dne se baterie v úložišti opět dobijí.

16 Úprava a recyklace vody
Zabýváme se a v portfoliu společnosti spravujeme jednotky (nejen kontejnerové, ale i volně stojící) především pro úpravu a recyklaci vod s využitím následujících zdrojů: Podzemní a povrchové vody (včetně brakických vod) – úprava obvykle na vodu technologickou, demineralizovanou a také pitnou. Tyto jednotky mohou být samostatně pracující úpravny přinášející hned několik benefitů: maximální bezpečnost díky bariérovému přístupu s využitím moderních membránových technologií doplněné o chemickou úpravu a desinfekci (tato je v řadě případů volitelná a záleží na způsobu skladování a distribuce vody). Úpravny i při nárazových zhoršeních vykazují vyrovnané výsledky. Poskytují oproti konvenčním technologiím výrazně vyšší odstranění bakterií a virů (lze mluvit o desinfekci na fyzikálním principu) kompaktnost jednotek – velký výkon na malé ploše – to platí především pro kontejnerové jednotky, kde je prostor omezený a tudíž je nutné celý systém integrovat do malého prostoru za podmínky přístupu ke všem částem systému.

17 Úprava a recyklace vody
plnou automatizaci a kontrolu integrity, použití vysoce kvalitních dílů od renomovaných dodavatelů, snadný servis vysoké recovery – to v praxi znamená minimum odpadních vod a kalů z úpravy a nákladů na nákup surové vody, lze navrhovat pro kontinuální i diskontinuální výrobu modularita – jednoduché zvyšování výkonu – zařazením více jednotek běžících paralelně lze jimi doplnit i stávající technologie, pro zvýšení kapacity nebo kvality vody Odtoky z komunálních a průmyslových čistíren odpadních vod (vyčištěná odpadní voda) na vodu užitkovou a technologickou, případně až demineralizovanou vhodné využití především tam, kde dochází k limitaci průmyslových provozů při nedostatku vody z veřejného vodovodu, případně vlastních zdrojů. Použití recyklované vody přináší tyto benefity: menší závislost na zdrojích vody, často nižší náročnost úpravy vody –  zvláště v oblastech bez sladké vody.

18 Úprava a recyklace vody
Úprava srážkové vody na vodu užitkovou (obvykle zavlažování a splachováni toalet, případně kropení prašných ploch, mytí techniky apod.) V oblastech s nevyrovnanými úhrny srážek lze provést vyrovnání akumulací a: – v obdobích sucha využít vodu pro zavlažování zelených ploch, zemědělské půdy – využít vodu pro mytí techniky, podlah, praní, kropení prašných ploch apod. V průmyslových areálech potom tuto vodu využívat do procesů – je vhodná pro výrobu demineralizované vody Návrh úpravy mořské vody Pro návrh technologie je potřeba mít k dispozici úplný rozbor surové vody, lokalitu umístění, informace o zdroji vody (vydatnost, sezónní výkyvy apod.) a požadovanou kvantitu a kvalitu upravené vody (tato se obvykle liší dle místních zákonů a norem a způsobu použití vody).

19 Vybraní partneři

20

21


Stáhnout ppt "O společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšují ceny a hlavně spotřeba energetických komodit (voda, elektřina, teplo, zemní plyn) v celé Evropě a každý."

Podobné prezentace


Reklamy Google