Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj1610324) Farmářská burza – 30. 5. 2018.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj1610324) Farmářská burza – 30. 5. 2018."— Transkript prezentace:

1 Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza – Pavel Smetana JU v Č. Budějovicích, Zemědělská fakulta Katedra potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů

2 Suroviny Tradiční a/nebo současné plodiny Len setý Konopí technické
Cibule Hloh peřenoklanný Bramborové slupky

3 Vytipované potraviny Pekařské a cukrářské výrobky Mléčné výrobky
chléb, tukové pečivo Mléčné výrobky tvaroh, kysané mléčné výrobky Masné výrobky paštiky, jemně mělněné MV (párky, Junior aj.)

4 Funkčnost Použití předzpracovaných surovin s vysokým obsahem antioxidantů Vysoká stabilita tepelná pH působení mikroorganizmů

5 Spolupracující firmy Jaroslav Auský – Mlékárna Mláka
PEKAŘSTVÍ NODES, s.r.o., Č. Krumlov MAUZ-výroba, s.r.o., Č. Budějovice Ing. Karel Tůma, Chelčice

6 Další možnosti spolupráce
Maso a masné výrobky – základní analytické rozbory – FT-NIR Systém kontroly hygieny – HACCP Základní složky mléka, možnosti optimalizace složení mléka

7 Další možnosti spolupráce
Nutriční hodnoty - energetická hodnota, - tuky, - bílkoviny, - cukry, - sůl.

8 Další možnosti spolupráce
Technologické poradenství zpracování živočišných produktů vybavení porážky, vybavení bourárny, požadavky na tepelné opracování MV, sledování fermentačních procesů v MV.

9 Další možnosti spolupráce
Technologické poradenství Stanovení základních složek v zemědělských produktech (obilí, mléčné složky aj.) Informace na etiketách podle platné legislativy Celkový počet mikroorganizmů (počet KTJ) Koliformní mikroorganizmy

10 Další možnosti spolupráce
Stanovení významných složek v potravinách a jejich surovinách Analýza HPLC – LC/MS Analyzátor piva FunkeGeber Analyzátor složení atmosféry v prostředí výroby (olfaktometricky)

11 Další možnosti spolupráce
Spolupráce se studenty Možnost řešení problémů ve výrobě formou studentských prací (bakalářské, diplomové) Dlouhodobá spolupráce – doktorská disertační práce k řešení problémů ve výrobě (až na 4 roky) Praxe studentů – 1 měsíční v průběhu prázdnin

12 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj1610324) Farmářská burza – 30. 5. 2018."

Podobné prezentace


Reklamy Google