Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilVěra Kadlecová
1
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza – Pavel Smetana JU v Č. Budějovicích, Zemědělská fakulta Katedra potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů
2
Suroviny Tradiční a/nebo současné plodiny Len setý Konopí technické
Cibule Hloh peřenoklanný Bramborové slupky
3
Vytipované potraviny Pekařské a cukrářské výrobky Mléčné výrobky
chléb, tukové pečivo Mléčné výrobky tvaroh, kysané mléčné výrobky Masné výrobky paštiky, jemně mělněné MV (párky, Junior aj.)
4
Funkčnost Použití předzpracovaných surovin s vysokým obsahem antioxidantů Vysoká stabilita tepelná pH působení mikroorganizmů
5
Spolupracující firmy Jaroslav Auský – Mlékárna Mláka
PEKAŘSTVÍ NODES, s.r.o., Č. Krumlov MAUZ-výroba, s.r.o., Č. Budějovice Ing. Karel Tůma, Chelčice
6
Další možnosti spolupráce
Maso a masné výrobky – základní analytické rozbory – FT-NIR Systém kontroly hygieny – HACCP Základní složky mléka, možnosti optimalizace složení mléka
7
Další možnosti spolupráce
Nutriční hodnoty - energetická hodnota, - tuky, - bílkoviny, - cukry, - sůl.
8
Další možnosti spolupráce
Technologické poradenství zpracování živočišných produktů vybavení porážky, vybavení bourárny, požadavky na tepelné opracování MV, sledování fermentačních procesů v MV.
9
Další možnosti spolupráce
Technologické poradenství Stanovení základních složek v zemědělských produktech (obilí, mléčné složky aj.) Informace na etiketách podle platné legislativy Celkový počet mikroorganizmů (počet KTJ) Koliformní mikroorganizmy
10
Další možnosti spolupráce
Stanovení významných složek v potravinách a jejich surovinách Analýza HPLC – LC/MS Analyzátor piva FunkeGeber Analyzátor složení atmosféry v prostředí výroby (olfaktometricky)
11
Další možnosti spolupráce
Spolupráce se studenty Možnost řešení problémů ve výrobě formou studentských prací (bakalářské, diplomové) Dlouhodobá spolupráce – doktorská disertační práce k řešení problémů ve výrobě (až na 4 roky) Praxe studentů – 1 měsíční v průběhu prázdnin
12
Děkuji za pozornost
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.