Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 8. Úprava ryb a mořských plodů TÚ smažení ryb Zdroj: Technologie v kostce, Vodochodská
2
Obsah Charakteristika TÚ smažení ryb Technologický postup Receptury
3
Charakteristika TÚ smažení
smažení rybího masa je oblíbená úprava Smažíme ve větším množství tuku Typická minutková úprava Smažíme podobně jako ostatní masa Před smažením je nutné rybu nechat rozmrznout Polotovary pak smažíme zmražené
4
Technologický postup Rozmražení Předběžná příprava Rybu naporcujeme
Okořeníme Obalíme (mouka, trojobal, těstíčko) Smažíme v dostatečně rozpáleném tuku
5
Receptury 19012 Kapr smažený 19014 Kapr smažený v sýrovém těstíčku
19116 Rybí filé kořeněné, smažené v těstíčku 19120 Makrela smažená 19125 Rybí filé Orly
6
Videorecepty http://youtube.com/watch?v=Qote4tOmrzY
7
Otázky Charakterizujte TÚ smažení ryby?
Technologický postup smažení ryb? Uveď příklad receptur smažených mořských ryb. Uveď příklad receptur smažených sladkovodních ryb.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.