Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku."— Transkript prezentace:

1 VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku.
Jaké stavby se zpravidla nacházejí na náměstí? S kterými dopravními prostředky se můžeš ve městě setkat? Čím se liší život ve městě od života na vesnici? Na co si musíš ve městě dávat pozor? Pozorně si prohlédni obrázek města a snaž si zapamatovat umístění jednotlivých obrázků. Na následujícím snímku zmizely čtyři obrázky. Dokážeš zjistit, které to jsou? Chybějící obrázky je možné dokreslit na vytištěný pracovní list, v případě předvádění prezentace děti ústně pojmenovávají chybějící obrázky a ukazují jejich správné umístění. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2

3

4 Anička bydlí v domečku na náměstí, na obrázku vpravo za řekou
Anička bydlí v domečku na náměstí, na obrázku vpravo za řekou. Teď si hraje na hřišti. Nakresli nebo ukaž cestu, kudy se dostane bezpečně domů.

5

6 Anička se ve městě ztratila. Pomůžeš jí najít cestu domů?

7

8 Citace obrazového materiálu:
Radnice [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Chodník [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Autobus [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Tramvaj [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Most [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Semafor [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Auto [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Kostel [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Panelák [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Dům [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Strom [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Hřiště [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Strom jehl. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Obchod [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Obchod se sýry [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Fontána [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Lavička park [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Nádraží [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Lidé k nádraží [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Holčička [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Dodávka [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Holub [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Socha [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Lavička náměstí [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <


Stáhnout ppt "VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku."

Podobné prezentace


Reklamy Google