Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM: VY_32_INOVACE_ : XIV/VIII _1_11_Mléko Šablona číslo: XIV/VIII Sada číslo: 1 Pořadové číslo DUM: 11 Autor: Ing. Lenka Nováková, Ing, Miluše Janišová
2
Anotace Materiál seznamuje žáky s problematikou složení, výroby a obchodního sortimentu mléka. Autor Ing. Lenka Nováková Klíčová slova sušina, kasein, laktóza, pasterace, uperizace Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Střední odborné vzdělávání Tematická oblast Zbožíznalství
3
MLÉKO
4
Složení mléka Emulze tuku a vody Složení: 80% vody 3-4% bílkovin
4% mléčného tuku 4-5% laktózy 2% vitamínů a minerálních látek
5
Zpracování mléka Vstupní kontrola Tepelné ošetření Odstřeďování tuku
Pasterace Uperizace Odstřeďování tuku Balení
6
Druhy mléka Konzumní Trvanlivé Zahuštěné Sušené Kyselá mléka
7
Zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Nováková Peter Anderle, Helmuth Schwarz, Zbožíznalství, vydání 2: Nakladatelství SNTL Praha
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.