Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Určite komplexnú impedanciu sériového R – L obvodu, amplitúdu a fázový posun prúdu v ustálenom stave, ak sa pripoja na zdroj sínusového napätia s UM =

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Určite komplexnú impedanciu sériového R – L obvodu, amplitúdu a fázový posun prúdu v ustálenom stave, ak sa pripoja na zdroj sínusového napätia s UM ="— Transkript prezentace:

1 Určite komplexnú impedanciu sériového R – L obvodu, amplitúdu a fázový posun prúdu v ustálenom stave, ak sa pripoja na zdroj sínusového napätia s UM = 10 V a f = 50 Hz. R = 2 ; L = 0.1 H. Určite komplexnú impedanciu sériového R – C obvodu, amplitúdu a fázový posun prúdu v ustálenom stave, ak sa pripoja na zdroj sínusového napätia s UM = 10 V a f = 50 Hz. R = 10 ; C = 0,1 mF.

2 Vektorové a maticové operácie
Skalárny súčin vektorov: Dĺžka vektora X: kde X musí byť riadok. Vlastné čísla a vlastný vektor matice vlastný vektor X a vlastné čísla D matice A(n,n): X, D = eig(A), pre ktoré platí A*X=X*D.

3 na trojuholníkový tvar
Upravte maticu na trojuholníkový tvar

4 Riešte systém lineárnych rovníc
Postup riešenia: B* X = Q B * B-1 * X = B-1 * Q delenie zľava X = B \ Q X = inv(B)*Q

5 Riešte systém lineárnych rovníc
Postup riešenia: Y * A = C Y * A *A-1 = C *A-1 Y = C / A

6 Práca s polynómami   p = (s–0.7144–1.4i)·(s– i)· ·(s ) ·(s+1)

7

8 Rozklad na parciálne zlomky
s2+ 3s+ 2=A(s-2)(s-1)+B(s-3)(s-1)+C(s-3)(s-2) s2+ 3s+ 2=A·(s2- 3s+2)+B·(s2- 4s+3)+ +C·( s2-5s+6) 1=A+B+C; 3=-3A-4B-5C; 2=2A+3B+6C R, P, K = residue(čitateľ,menovateľ) R=[A B C]=[ ],  P=s=[3 2 1],  K=0


Stáhnout ppt "Určite komplexnú impedanciu sériového R – L obvodu, amplitúdu a fázový posun prúdu v ustálenom stave, ak sa pripoja na zdroj sínusového napätia s UM ="

Podobné prezentace


Reklamy Google