Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hlavonožci (Ďáblové hlubin).

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hlavonožci (Ďáblové hlubin)."— Transkript prezentace:

1 Hlavonožci (Ďáblové hlubin)

2 Co je hlavonožec Hlavonožci patří do skupiny bezobratlých
Veškeré orgány(mozek,trávící systém atd.)mají ve své mohutné hlavě. Mají několik nohou(nemusí jich být osm)s přísavkami co rostou z jejich mohutné hlavy. Mezi chapadly mají skrytou tlamu připomínající papouščí zobák.

3 Sépie Sépie žijí jeden až dva roky.
Mění barvu podle prostředí,tím se kryjí před predátorem,nebo číhají na kořist. Loví převážně měkkýše,občas menší ryby. Žijí na dně moře.

4 Chobotnice Chobotnice je nejznámější hlavonožec.
Jak je známo tak má osm nohou Některé chobotnice mají jedovaté přísavky na chapadlech a některé mění barvu stejně jako sépie.Můžou mít také obojí . Živí se rybami a měkkýši.

5 Krakatice Krakatice obrovská je největší hlavonožec světa(dole rozdíl mezi krakaticí obrovskou a potápěčem),ale obyčejná je velmi malá. Krakatice je vzácná,protože žije v hlubinách moře. Loví menší obyvatele hlubin.

6 Olihně Olihně mají čtyři páry krátkých chapadel a pár dvou dlouhých s přísavkami na konci. Bývají potravou mnoha mořských tvorů. Loví menší ryby a korýše.

7 Ďáblové hlubin Ďáblové hlubin

8 Kalamáři Kalamáři bývají zváni „Ďáblové hlubin“ protože to jsou kanibalové(požírají vlastní druh kvůli nedostatku potravy)a brutální dravci(např.:Spadnete k nim do vody a oni se do vás pustí). Někteří kalamáři mají ozubené přísavky. Mění barvu z bílé na červenou, tak to vypadá že blikají.


Stáhnout ppt "Hlavonožci (Ďáblové hlubin)."

Podobné prezentace


Reklamy Google