Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bukovec

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bukovec"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bukovec
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_09_ZVÍŘECÍ KVÍZ 2 Autor: Mgr. Libuše Stonawská Předmět: Přírodověda Třída: 4. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Živočichové - kvíz Název a anotace: Materiál je určen k procvičování Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Vyhledávání informací o zvířatech Využité materiály: Obrázky byly použité z klipartu

2 ZVÍŘECÍ KVIZ 2

3 Kolik vidliček nosí ježek?
Zkuste si představit, že vidlička, na kterou nabodáváte kousky masa, má místo čtyř špiček ježčí bodlinky. Dokážete vypočítat, kolik takových vidliček na sobě ježek nosí, aby daly dohromady číslo 5 000? Právě tolik bodlin je na ježkově těle. Je koala medvídek? Ne. Mluví se o něm jako o medvídkovi, ale patří mezi vačnatce. Narozené mládě koaly je holé, slepé, nemá uši a měří 2 cm.Po porodu samo vyšplhá do vaku na matčině břiše. Tam zůstává půl roku a živí se jen mateřským mlékem.

4 Vidí výři dozadu? Když se rozhlížíme před vstupem na vozovku, otočíme jedním směrem asi o 90 stupňů.Výr velký, noční pták, umí otočit hlavou až o 270 stupňů. Což znamená, že vidí v pohodě i dozadu. Žijí výři v Evropě? Vešel by se do srdce plejtváka kůň? Zní to neuvěřitelně, ale vešel.Plejtvák obrovský je největší žijící živočich všech dob.Dospělec váží okolo 180 tun, což je váha 30 slonů. Měří asi 30 metrů. Jaká je délka naší školní budovy?

5 Je pavučina silná nebo se lehce přetrhne?
Pavučina patří k nejodolnějším materiálům na světě. Je pětkrát silnější než ocel a o třicet procent pružnější než nylon.Kdyby bylo vlákno pavučiny silné jako tužka, dokázala by pavučina zastavit i stíhačku. Kolik váží medvídě? Váží 500 gramů, což je tisíckrát méně než váha dospělého samce. Dokážeš spočítat kolik váží? Lidské miminko váží kolem tří kilogramů, lidská maminka kolem šedesáti. Kolikrát je lidské mládě lehčí než jeho maminka?

6 Je andulka papoušek? Andulka je zpěvný pták, který vypadá jako papoušek, ale je o pár centimetrů menší. Andulky oproti papouškům nemají schopnost učit se slova, natož věty. I přesto se jedna andulka ze Střední Ameriky jménem Puck dokázala naučit 1728 slov. Dosáhla světového rekordu. Jak daleko vidí orel? Orel dokáže zahlédnout pohyb své oběti- například králíka – až na kilometrovou vzdálenost. Tvůj krok měří půl metru. Kolik kroků musíš ujít, abys zdolal tuto vzdálenost ? Když orel skalní roztáhne křídla, jaké je jejich rozpětí? Dva metry. Jaké je rozpětí tvých paží?

7 Komu může dorůstat tělo?
Zázrak přírody! Žížala umí sama sobě nahradit jakoukoli přetrhnutou, ukousnutou nebo uříznutou část těla. Dokonce i hlavu! Z rozpůlené žížaly tak můžou vyrůst dva zcela nové tvorové. Jak jinak se říká žížalám? Strom plný vody Severoamerický kaktus saguaro doroste někdy do výšky 16 m. To je šestipatrový dům. Může vážit až 10 tun a obsahovat až 6000 litrů vody. Do vany se vejde 100 litrů. Kolik takových van naplní voda ze zmíněného obra?


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bukovec"

Podobné prezentace


Reklamy Google