Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most • 706 696 • DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Úvod do gastronomie Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM Vybavení kuchyně 3 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s vybavením moderní kuchyně a s jeho použitím v praxi.
2
SALAMANDR VYBAVENÍ KUCHYNĚ slouží k prudkému zapečení pokrmů
všestranné použití – nejčastěji gratinování různé velikosti a druhy elektrický nebo plynový nezbytný pomocník v kuchyni… TEPLOTA °C „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
3
SALAMANDR VYBAVENÍ KUCHYNĚ TEPLOTA 130-250°C
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
4
VAKUOVAČKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ
umožňuje odsátí vzduchu z potravin a následné uzavření do igelitové folie velmi vhodné ke skladování surovin v lednici a mrazáku hygienické a šetrné zacházen s potravinami „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
5
VAKUOVAČKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
6
VAKUOVAČKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
7
VYBAVENÍ KUCHYNĚ STROJ NA PASÍROVÁNÍ
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
8
zařízení na uchování pokrmů na nízké teplotě Teplota 40-100°C
VYBAVENÍ KUCHYNĚ HOLD-O-MAT zařízení na uchování pokrmů na nízké teplotě Teplota °C Nejčastěji se hold-o-mat nastavuje na teplotu 70°C a slouží k uchování již uvařeného jídla v hold-o-matu se může i péci na nízkou teplotu tzv. nízkoteplotní pečení, to se na stavuje na nízkou teplotu a čas se pohybuje kolem 8-10 hodin „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
9
VAŘIČ TĚSTOVIN LÁVOVÝ GRIL
VYBAVENÍ KUCHYNĚ VAŘIČ TĚSTOVIN LÁVOVÝ GRIL „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
10
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu:
METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.