Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MODULY AMESERVERU Ing. Hana Zmitková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MODULY AMESERVERU Ing. Hana Zmitková."— Transkript prezentace:

1 MODULY AMESERVERU Ing. Hana Zmitková

2 - rozšíření funkcionality AMEServeru
MODUL - rozšíření funkcionality AMEServeru určen pro obsáhlá data se složitější strukturou (např. pasporty), řeší nepřehlednost obsáhlých údajů ve spodní tabulce samostatnými okny, umožňuje evidovat a editovat popisné údaje a udržovat tak data aktuální, připojovat dokumenty, fotky, skeny, popř. odkazy, obsahuje cílené vyhledávání, praktické výstupní sestavy z popisných dat.

3 Přehled MODULŮ

4 KATASTR NEMOVITOSTÍ (dodáván spolu s AMEServerem)
obsahuje: strukturovanou informaci o parcele/budově/jednotce, rychlé vyhledávací nástroje, odkaz na stránky ČÚZK, tiskové sestavy (částečný a úplný výpis z LV).

5 KN + umožňuje vedení poznámek k parcelám/budovám,
připojení dokumentace, skenů a odkazů k parcelám/budovám, rozšířené možnosti vyhledávání v datech KN, export seznamů informací o vybraných parcelách/budovách, tisk sestav – přehledných seznamů vlastníků parcel.

6 KN + Tiskové sestavy – přehledné seznamy s vlastníky nemovitostí

7 VĚCNÁ BŘEMENA A PRONÁJMY
eviduje a umožňuje zavádění věcných břemen a pronájmů , jejich subjektů a nájemců, umožňuje připojení dokumentů (smluv), fotografií, poznámek, tisk výstupních sestav přehledu VB a nájemců, cílené vyhledávání, např. možnost vyhledat všechna VB na vybraných parcelách , …, propojení evidence s grafickými daty věcných břemen a pronajatých pozemků je zajištěno, nasazení modulu je možné i bez grafických dat.

8 VĚCNÁ BŘEMENA A PRONÁJMY
Rozšíření panelu Informace o parcele - záložky Věcná břemena a Pozemky nájmu

9 Informace - věcná břemena, nájmy

10 PASPORT VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ
umožňuje evidovat , editovat a vyhledávat informace ke: Svítidlům, Světelným místům, Rozvaděčům, Elektrickému vedení, udržovat data pasportu : evidence a editace - spotřeby a kontroly oprav u rozvaděčů, evidence - oprav u světelných míst a vedení, podrobné vyhledávání, připojení fotografií a dokumentů, propojení s grafickými daty světelných míst, rozvaděčů a vedení je zajištěno, tisk sestav, analýzy, tabulkové výstupy, exporty dat.

11 PASPORT VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ
Informace o světelném místě (nosič, svítidlo, evidence oprav)

12 PASPORT VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ
informace o rozvaděči evidence spotřeb, kontrol a oprav provázanost mezi objekty Pasportu VO je zajištěna (správné zokruhování,…)

13 PASPORT MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ
Informace utříděny k jednotlivým komunikacím: MK – souhrnné informace, úseky MK, zimní údržba, dopravní značení, seznam prvků dle typu – vozovka, chodník, parkoviště. součástí jsou mostní a technické objekty, vpusti, možné připojení fotek a dokumentů

14 PASPORT MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ
obsahuje strukturovaný vyhledávací nástroj pro celou MK, umožňuje sledování délek a ploch jednotlivých prvků a celých komunikací, jejich šířky, povrchu, stavu, únosnosti, editaci poznámek k úsekům, editaci vybraných atributů prvků komunikace, tisk výstupních sestav.

15 PASPORT DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ
přehledně zobrazuje informace o svislých a vodorovných dopravních značkách včetně technického stavu, propojení s grafickými daty nosičů dopravních značek je zajištěno, umožňuje editaci popisných dat: vkládání a rušení značek, vkládání poznámek, umožňuje připojit fotografie a dokumenty.

16 PASPORT ZELENĚ eviduje prvky zeleně (plochy, stromy, keřové skupiny),
umožňuje vyhledávání prvků zeleně dle subjektů a četnosti údržby, zobrazení parcel, umožňuje editaci: data ukončení údržby, počtu údržeb za rok, subjektů zabezpečující údržbu, technologie, skutečné výměry, přiřazení subjektů k udržované zeleni, propojení s grafickými daty je zajištěno, připravena výstupní sestava do Excelu – prvky zeleně, subjekt údržby, parcely.

17 PASPORT ZELENĚ Vyhledávání: dle základních údajů včetně parcel,
popisných údajů, taxačních údajů, kvalitativních údajů, pěstebních opatření, údržby, kontroly.

18 PASPORT HŘBITOVA zajišťuje lokalizaci hrobů a hrobových míst v mapě,
eviduje: všechna hrobová místa, včetně míst bez nájemní smlouvy, nájemce a jejich zástupce, umožňuje: vyhledávání hrobových míst podle jména nájemce a jména pohřbených osob, zobrazování informací o předchozích nájemcích, vkládání fotografie hrobového místa, vytváření a rušení hrobových míst v databázi, generování nájemních smluv, obsahuje upozornění na ukončení platnosti nájemní smlouvy.

19 PASPORT HŘBITOVA

20 PASPORT ZIMNÍ ÚDRŽBY umožňuje:
evidenci a editaci typu prvku ZU, zóny, třídy, způsobu údržby, délky, plochy a šířky, vedení poznámek, pokročilé vyhledávání.

21 PASPORT ZIMNÍ ÚDRŽBY

22 PASPORT MÍSTNÍHO ROZHLASU
eviduje vedení, nosiče a tlampače i s opravami včetně jejich zavádění do databáze, propojení s grafickými daty je zajištěno, umožňuje připojení dokumentů, fotografií, poznámek k tlampačům, rozšířené vyhledávání vedení, nosiče, tlampače, oprav, tisk výstupních sestav seznamu oprav celkově, nebo rozdělené na opravy nosičů a tlampačů.

23 PASPORT CHODNÍKŮ umožňuje evidenci a editaci třídy a povrchu, technického stavu chodníků, jejich lokalizace, sledování jednotkové ceny a odhadu nákladů oprav,… vedení poznámek, připojování fotografií a dokumentů, pokročilé vyhledávání a výstupní sestavy chodníků s končící zárukou.

24 PASPORT PAMÁTEK umožňuje evidenci a editaci památek, souvisejících parcel, vlastníků, připojení dokumentů a fotografií, vedení poznámek, vyhledávání.

25 PASPORT POMNÍKŮ okno informací o pomníku s možností editace,
připojování fotografií a dokumentů, evidence údržby pomníků.

26 STAVEBNÍ ÚŘAD umožňuje:
zavádění a editaci vydaných rozhodnutí k parcelám a budovám (územní rozhodnutí, souhlasy, stavební povolení, kolaudace, ...), zjištění, zda na konkrétní parcele nebo budově bylo vydáno rozhodnutí, zjištění počtu rozhodnutí, vyhledávání rozhodnutí, zobrazení příslušné parcely, budovy, uživatelsky přidat foto k parcele, připojit dokument v elektronické podobě (naskenovaná rozhodnutí, fotodokumentace, mapová dokumentace apod.).

27 STAVEBNÍ ÚŘAD okno informací o parcele rozšířené o záložku Stavební úřad se seznamem případů k jednotlivým případům připojená rozhodnutí

28 STAVEBNÍ ÚŘAD vyhledávací nástroje:
vyhledání Rozhodnutí podle č. parcely, č. budovy, č. jednacího nebo podle data vydání, nabytí právní moci, vyhledání Případu a všech jeho písemností.

29 MOBILIÁŘ umožňuje: evidenci prvků: hřiště, pískoviště, herní prvky, umělecká díla, památníky, vývěsní skříňky, přístřešky zastávek, lavičky, stojany na kola, kašny, …, editaci popisných údajů v databázi, připojování fotografií a dokumentů, zavádění poznámek, evidenci údržby, k plochám hřišť mimo to i možnosti: evidovat herní prvky, včetně jejich zavádění a rušení v databázi evidovat údržby i s cenou a datem s možností kalkulace nákladů za vybrané hřiště cílené vyhledávání

30 KONTAKTY jednoduchá evidence kontaktních informací o subjektech, které mají nějaký vztah k nemovitosti, vkládání a editace kontaktních údajů, evidence uživatele, který změnu provedl, vyhledávání jen v roli administrátora.

31 – prohlížečka sférických snímků
SPHEREVIEW – prohlížečka sférických snímků orientace v prostoru kontrola městského mobiliáře a pasportních údajů

32 Provoz MODULU před spuštěním nastavíme uživatelské role: pro editaci, pro prohlížení dat, zamezení přístupu k modulu, uživatel data průběžně aktualizuje v průběhu roku: - všechny jemu přístupné popisné údaje - grafická data v poznámkové vrstvě, aktualizace „ostré“ grafické vrstvy probíhá námi dle potřeby: grafiku z poznámkové vrstvy převedeme do ostré vrstvy modulu, propojíme s popisnými daty již zavedenými uživatelem a zkontrolujeme správnost údajů.

33 Děkuji za pozornost 28. 11. 2017 Ing. Hana Zmitková
DIGIS, spol. s r.o. Výstavní 292/13, Ostrava - Moravská Ostrava


Stáhnout ppt "MODULY AMESERVERU Ing. Hana Zmitková."

Podobné prezentace


Reklamy Google