Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Multimédia, zvuk, tv, příslušenství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Multimédia, zvuk, tv, příslušenství"— Transkript prezentace:

1 Multimédia, zvuk, tv, příslušenství
Staroveská Linda

2 Osnova Co jsou to multimédia? Co je to zvuk? Co je to TV?
Typy multimédií Zdroje

3 Co jsou multimédia? Multimédia jsou kombinace videí, audií, textů, obrázků, animací a interaktivit. Multimédia jsou oblast informačních a komunikačních technologií, která je charakteristická sloučením audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními. Jako multimediální systém se označuje souhrn technických prostředků (např. osobní počítač, zvuková karta, grafická karta nebo videokarta, kamera, mechanika CD-ROM nebo DVD, příslušný obslužný software a další), který je vhodný pro interaktivní audiovizuální prezentaci.

4 Co je to zvuk? Zvuk je mechanické vlnění v látkovém prostředí.
Frekvence tohoto vlnění je člověk schopen vnímat. Zvuk je mechanické vlnění v látkovém prostředí, které je schopno vyvolat sluchový vjem. Frekvence tohoto vlnění, které je člověk schopen vnímat, jsou značně individuální a leží v intervalu přibližně 16 herců až herců- Mechanické vlnění mimo tento frekvenční rozsah sluchový vjem nevyvolává, přesto se někdy také označuje jako zvuk.

5 Co je to televize? Televize je dálkové plošné vysílání
Komerčně se začala televize využívat od 30. let 20. století Televize je široce používané jednosměrné dálkové plošné vysílání a individuální přijímání televizního vysílání – obrazu a zvuku do televizoru. Komerčně se začala televize využívat od 30. let 20. století, postupně se dostala do domácností a stala se důležitým zdrojem zábavy a informací. Výrazně přispívá k celkové socializaci lidí takřka po celém světě.

6 Typy multimédií Kina CD/DVD Televize Mobilní telefon

7 Zdroje http://www.onlinezona.cz/blog/multimedia-informatika


Stáhnout ppt "Multimédia, zvuk, tv, příslušenství"

Podobné prezentace


Reklamy Google