Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Personální činnost podniku VY_INOVACE_Kaluzova_ Výběr pracovníků Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky
2
Anotace výukový materiál pro učební obory kuchař, prodavač, cukrář
využití v předmětech ekonomika
3
Personální činnost Výběr pracovníků
4
Výběrové řízení Se zájemci o zaměstnání organizuje podnik výběrové řízení, které zahrnuje: Poskytnutí informací o pracovním místě informace poskytuje personální pracovník ve spolupráci s vedoucím pracovníkem zájemci o zaměstnání jsou předloženy specifické požadavky
5
Výběrové řízení Získání informací o budoucím pracovníkovi, o jeho předpokladech, vlastnostech, osobních poměrech zahrnuje úvodní pohovor získání informací na základě předložených referencí
6
Výběrové řízení Ověření schopností a dovedností pracovníka, jeho zdravotního stavu provádí se osobním pohovorem, odbornou zkouškou, psychotesty, ověřením jazykových schopností, lékařskou prohlídkou
7
Výběrové řízení Výběr nejvhodnějšího pracovníka, odmítnutí ostatních uchazečů nejdůležitější fáze přijímacího řízení odpověď všem účastníkům výběrového řízení
8
Výběrové řízení Adaptace pracovníka
zaměstnanec se zapracovává a sžívá s kolektivem bývá vymezena někdy zkušební dobou
9
Dokumenty potřebné k výběrovému řízení
životopis osobní dotazník kopie dokladů o dosažené kvalifikaci hodnocení, reference z předchozího zaměstnání výpis z rejstříku trestů lékařské potvrzení
10
Úkoly Vyhledejte pracovní server, jeho nabídky pracovních míst z Vašeho okolí.
11
Použité zdroje ČISTÁ, Lydia. Ekonomika pro odborná učiliště a veřejnost. Praha: Fortuna, 2007, ISBN HERČÍKOVÁ, Jana; ŠAMSOVÁ, Lenka. Ekonomika pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2003, ISBN KOUBEK, Josef. Získávání a výběr zaměstnanců [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obrázky sady MS Office
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.