Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PARLAMENT ZÁKLADNÍ ŠKOLY ÚSTECKÉ. PŘEDÁNÍ SBÍRKY PRO PSY A KOČKY V LANŠKROUNSKÉM ÚTULKU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PARLAMENT ZÁKLADNÍ ŠKOLY ÚSTECKÉ. PŘEDÁNÍ SBÍRKY PRO PSY A KOČKY V LANŠKROUNSKÉM ÚTULKU."— Transkript prezentace:

1 PARLAMENT ZÁKLADNÍ ŠKOLY ÚSTECKÉ

2 PŘEDÁNÍ SBÍRKY PRO PSY A KOČKY V LANŠKROUNSKÉM ÚTULKU

3 Od konce září jsme sbírali věci pro opuštěné psy a kočky. Sami jsme nevěřili, že sbírka bude tak úspěšná a velká. Dne 23. října se vypravilo 50 dětí z naší základní školy – z toho 23 dětí z I. stupně a 27 dětí z II. stupně– předat nasbírané dárky do útulku v Lanškrouně. Z druhého stupně se účastnily děti, které celoročně pracují v zookoutku. Z prvního stupně byly vybrány děti, které přispěly zvířatům nejvíce. Cestovali jsme vlakem. Nasbírané věci se ale musely přepravit dodávkovým autem, které nám k tomu účelu ochotně zapůjčila firma LDM v České Třebové. Od lanškrounského nádraží jsme šli k útulku v Dolním Třešňovci pěšky. Prošli jsme si celý útulek a mezitím dorazilo auto s naším nákladem. Společně jsme všechny dárky vyložili. Protože nám nepřálo počasí a bylo dost chladno, mladší děti se vypravily na procházku do města a zahřály se teplým čajem v „mlíčáku“. My starší jsme v útulku ještě chvíli zůstali a společně jsme šli vyvenčit 2 fenečky (křížence labradora), které se jmenovaly Aika a Jenny.

4 KNOFLÍKOVÉ STROMY

5 ■Žáci na 2. stupni naší školy si vyzdobili schody naší budovy „knoflíkovými stromy“. Každá třída společně vyráběla svůj velký strom na malířská plátna, která jsme pořídili za „velmi dobrou cenu“ nebo některá jsme dostali jako dar od českotřebovské firmy 100pa. ■Stromy jsou namalované na jedno velké plátno nebo na několik menších pláten, která tvoří mozaiku. Každá třída si vybrala námět, který se jí líbil – strom na jaře, v zimě, strom při soumraku a při svítání, strom ve 4 ročních obdobích. Jedna třída si vyrobila dokonce knoflíkovou duhu. ■Knoflíky si nasbíraly samotné děti a protože spotřeba knoflíků byla obrovská, oslovili jsme i několik knoflíkáren v Čechách. K našemu velkému překvapení nám 4 knoflíkárny poslaly krásné barevné, malé i velké nebo nítěné knoflíky. ■Děkujeme českotřebovské firmě 100pa a knoflíkárnám – STYL výrobní družstvo Studená, Knoflíkářský průmysl Žirovnice, Knoflíky – Dill Halže a Nítěné knoflíky Šlesinger Jablonné nad Orlicí, že nám tuto zajímavou práci umožnili.

6 KARNEVAL PRO 2. STUPEŇ

7 ■Ve čtvrtek dne 26. 1. 2017 se na naší škole uskutečnil karneval pro druhý stupeň. Začínalo se průvodem masek, z nichž ty nejlepší byly vyhodnoceny. ■Následovala diskotéka. Kdo nechtěl tančit, mohl na osmi stanovištích plnit úkoly. Za splnění všech úkolů dostali žáci drobnou odměnu. ■Celou akci organizoval školní parlament jen s menší dopomocí učitelů. Nejlepší masky: 1. Lukáš Znamenáček 2. Sára Serbousková 3. Sára Venclová

8 POSTCROSSING

9 ■V rámci anglického jazyka se žáci třídy 7. A a 9. B zapojili do mezinárodní aktivity POSTCROSSING. ■ Tento projekt je založený na výměně pohlednic s náhodnými uživateli z celého světa. Za každý jeden námi odeslaný pohled jsme následně potěšeni jedním příchozím. Celá komunikace probíhá v anglickém jazyce. Žáci jsou z každého nového pohledu nadšeni a s radostí obstarávají i píší pohlednici svoji.

10 NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI ■Barevný den- Každá třída příjde v barvě oblečení zvolené jejich zástupcem třídy. ■Šetření vody- Naše škola se snaží být co nejvíce ekologickou a proto se snažíme vyzvat občany, žáky, a rodiče k šetření vody. - Sandra Landová - Beáta Hrdličková


Stáhnout ppt "PARLAMENT ZÁKLADNÍ ŠKOLY ÚSTECKÉ. PŘEDÁNÍ SBÍRKY PRO PSY A KOČKY V LANŠKROUNSKÉM ÚTULKU."

Podobné prezentace


Reklamy Google