Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Určování čeledí rostlin podle klíče.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Určování čeledí rostlin podle klíče."— Transkript prezentace:

1 Určování čeledí rostlin podle klíče.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková org. AUTOR: Eliška Jurčicová NÁZEV: VY_52_INOVACE_14_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ KOLEM NÁS. TÉMA: Čeledi rostlin ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Určování čeledí rostlin podle klíče.

2 Datum vytvoření projektu
prosinec 2011 Ročník 5. Popis prezentace Pracovní list, žáci v textu vyhledávají rostliny a zařazují do čeledí podle Klíče k určování rostlin.

3 Slovní skrývačky: – najdi ukryté názvy rostlin v následujících větách. Nebe ztmavlo černými mraky a mračny. To má Tamara tedy s tebou hodně trpělivosti. Jako první přijede Tomáš. Má Jana strach, že nestihne vlak? Až se sešeří, Katka musí k večeři. Na květu pod běláskem seděla i krásná babočka. Honza Poheř má nekonečnou řadu výmluv. Jak se dostaneme domů, Petr klíč nemá.

4 Nebe ztmavlo černými mraky a mračny.
To má Tamara tedy s tebou hodně trpělivosti. Jako první přijede Tomáš. Má Jana strach, že nestihne vlak? Až se sešeří, Katka musí k večeři. Na květu pod běláskem seděla i krásná babočka. Honza Poheř má nekonečnou řadu výmluv. Jak se dostaneme domů, Petr klíč nemá.

5 Podle klíče urči čeledi daných rostlin:
z i m o l e z o v i t é bez černý ………………………………… máta ………………………………… kopr ……………………………… astra ……………………………….... šeřík ………………………………… podběl ………………………………… heřmánek ………………………………… petrklíč …………………………………. h l u c h a v k o v i t é m i ř í k o v i t é h v ě z d n i c o v i t é o l i v o v i t é h v ě z d n i c o v i t é h v ě z d n i c o v i t é p r v o s e n k o v i t é

6 bez černý máta kopr astra
šeřík podběl heřmánek petrklíč - prvosenka

7 Použité zdroje: Naše rostliny – Klíč k určování, Jan Martinovský a kolektiv, Státní zemědělské nakladatelství, 1959


Stáhnout ppt "Určování čeledí rostlin podle klíče."

Podobné prezentace


Reklamy Google