Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 7 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Směry ve výživě Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s určitými směry ve výživě. . Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.
2
Směry ve výživě
3
OBSAH Smíšená strava Vegetariánská strava Makrobiotická strava
4
SMÍŠENÁ STRAVA Je přirozená pro člověka
Odpovídá fyziologickým potřebám Musí obsahovat - základní živiny vitamíny minerální látky vodu soli vlákninu
5
VEGETARIÁNSKÁ STRAVA Rozdělení:
Konzumace potravin rostlinného původu Rozdělení: Přísné vegetariánství – pouze rostlinná strava Volné vegetariánství – rostlinná strava + mléko, mléčné výrobky, vejce
6
MAKROBIOTIKA - STRAVA Klade důraz na konzumaci – Celozrnné stravy
Čerstvé zeleniny Luštěnin Obilovin Maso a živočišné bílkoviny zcela neodmítá
7
ZDROJE Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.