Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_20_Počasí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_20_Počasí"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_20_Počasí Téma: Počasí Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku anglického jazyka Prezentace na interaktivní tabuli Prezentace je určena pro výklad nové slovní zásoby a společnou práci s učitelem Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli Inovace: interaktivní způsob učení, hlasité opakování slovíček Metodické pokyny: hlasité opakování slovíček, připojování obrázků k textu, doplňování textu

3 POČASÍ - WEATHER Je slunečno. Je horko. Je chladno. Je větrno. Prší. Je zataženo. Sněží. Je polojasno. It‘s sunny. It‘s hot. It‘s cold. It‘s windy. It‘s raining. It‘s cloudy. It‘s snowing. It‘s somewhat cloudy. Slouží k výkladu nové slovní zásoby.

4 Přiřaď k obrázku vhodné slovo
It‘s windy. It‘s raining. It‘s sunny. It‘s cold. Slouží k procvičení slovní zásoby. Žáci připojují k obrázku vhodné věty. It‘s cloudy. It‘s snowing. It‘s somewhat cloudy.

5 Oprav věty It‘s windi. ………………………...... It‘s claudy. ……………………………
It‘s somevhat cloudy. ……………………………….. It‘s snouwing. …………………………………………… It‘s hott. ……………………………… It‘s reining. …………………………. It‘s sanny. ……………………………. Its cold. …………………………….... Slouží k procvičení slovní zásoby. Může být též použit jako pracovní list pro samostatnou práci žáků nebo pro společnou práci na tabuli.

6 Answer the questions ( odpověz na otázky )
Is it raining? …………………. Is it sunny? ……………….. Is it hot? ………………… Is it snowing? ………………….. Is it cloudy? …………………. Is it windy ? ………………… Slouží k procvičení slovní zásoby. Může být též použit jako pracovní list pro samostatnou práci žáků nebo pro společnou práci na tabuli.

7 Zdroje


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_20_Počasí"

Podobné prezentace


Reklamy Google