Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.04_krizove_vypravy Datum: 13.10. 2011 Ročník: sedmý Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.04_krizove_vypravy Datum: 13.10. 2011 Ročník: sedmý Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.04_krizove_vypravy Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis Název: Křížové výpravy Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA KŘÍŽOVÉ VÝPRAVY Anotace: Aktivita k tématu Křížové výpravy je určena pro sedmý ročník ZŠ a slouží k opakování dané látky.

2 Urči pravdivost vět, vyznač a oprav případné chyby
Křížové výpravy se vyhlašovaly kvůli šíření křesťanství a osvobozování posvátných míst křesťanství. ano/ne ________________________________________ _____________________________________ Konstantinopolis je pro křesťany posvátné město.

3 3. Arabové umožnili křesťanům navštěvovat jejich posvátná místa
3. Arabové umožnili křesťanům navštěvovat jejich posvátná místa. ano /ne ________________________________________ _______________________________________ 4. V 11. století ovládli Arabové území Malé Asie a útočili na Byzantskou říši.

4 5. Byzantská říše prosila papeže o pomoc proti Turkům
5. Byzantská říše prosila papeže o pomoc proti Turkům. ano/ne ________________________________________ _______________________________________ 6. Roku 1212 byla vyhlášena první křížová výprava.

5 7. Křižáci byli bojovníci se znakem páva na oděvu
7. Křižáci byli bojovníci se znakem páva na oděvu. ano/ne ________________________________________ _______________________________________ 8. Pohan je pro křesťany ten, kdo nevyznává křesťanskou víru.

6 9. Křížové výpravy napomohly k šíření nových druhů potravin, znalostí a vědomostí. ano/ne ________________________________________ _______________________________________ 10. Následkem křížových výprav bylo podpořeno šíření moci a bohatství katolické církve.

7 řešení Křížové výpravy se vyhlašovaly kvůli šíření křesťanství a osvobozování posvátných míst křesťanství. ano Konstantinopolis je pro křesťany posvátné město. ne /Jeruzalém Arabové umožnili křesťanům navštěvovat jejich posvátná místa. ano V 11. století ovládli Arabové území Malé Asie a útočili na Byzantskou říši. ne / Turci Byzantská říše prosila papeže o pomoc proti Turkům. ano Roku 1212 byla vyhlášena první křížová výprava. ne / 1095 Křižáci byli bojovníci se znakem páva na oděvu. ne / kříže Pohan je pro křesťany ten, kdo nevyznává křesťanskou víru. ano Křížové výpravy napomohly k šíření nových druhů potravin, znalostí a vědomostí. ano Následkem křížových výprav bylo podpořeno šíření moci a bohatství katolické církve. ano

8 Použité zdroje: Kliparty Office [online] [cit ]. Dostupné z www: Křížové výpravy- mapy [online] [cit ]. Dostupné z www: dejepisu.ic.cz/0502-vrcholny-stredovek- krizove-vypravy.php

9 Shrnutí Anotace Aktivita k tématu Křížové výpravy je určena pro sedmý ročník ZŠ a slouží k opakování dané látky. Autor Mgr. Sandra Tichá Jazyk Čeština Očekávaný výstup Popíše vztah křesťanství k jiným věroukám. Klíčová slova Křížová výprava, křižák, křesťanství, islám, Turci Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12 – 13 let Celková velikost 249 kB

10 Metodická poznámka Žáci určují, zda je daných deset vět pravdivých. Pomocí interaktivního pera kroužkují správnou odpověď. Pokud je ve větě chyba, do připravených volných řádků opraví, co je ve tvrzení špatně. Na sedmém snímku se nachází opravené věty.


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.04_krizove_vypravy Datum: 13.10. 2011 Ročník: sedmý Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google