Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvrdé, měkké, obojetné Y o í Pracovní list.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvrdé, měkké, obojetné Y o í Pracovní list."— Transkript prezentace:

1 Tvrdé, měkké, obojetné Y o í Pracovní list

2 Autoři: Mgr. Eva Boráňová Předmět: Čeština Třída: 4. A Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy: Jazyk : čeština Název: Tvrdé, měkké, obojetné Anotace: Procvičení základních pravidel psaní i/y Klíčová slova: Tvrdé, měkké a obojetné hlásky, vyjmenovaná slova, příčestí minulé, vzory

3 Doplňte správné i/y Dav- l - dí stál- na tr – bunách. Holub- se slétl- na rozs – pané drobečky. V – hlédl- z v – sokého okna směrem na v – chod. Z – ma přišla letos velm- brz- . Z čap – ho hnízda vypadl - dvě mláďata. Pl – tvání léčiv – m- b – l – nam- se nev – plác-. Porazil- jsme Francouz - , Španěl - a Rus Zam – slel- jsme se nad sv – m- v – hl- dkam- do bl – zké budoucnosti. Unyl- číšník nesl dva tác- plné b – lkov – ch pus – nek a čokoládov – ch zákusků. Ciz- ps- neměl- chlapci vůbec hladit. Poslední dny v – letu pl – nul- velm- rychle. Nakoup – l- jsme v S – rii ryz- zlato a drahokam- . Otcov- bratři se vrátil- zdrav- . Mez- b – l – m- mraky pl – nul- po neb- dva černé. Hlem – žď nesl – šel bl – žíc- se nebezpečí. Ob – čejně si obl – čej m – ju studenou vodou.

4 Řešení Davy lidí stály na tribunách. Holubi se slétli na rozsypané drobečky. Vyhlédli z vysokého okna směrem na východ. Zima přišla letos velmi brzy. Z čapího hnízda vypadla dvě mláďata. Plýtvání léčivými bylinami se nevyplácí. Porazili jsme Francouze, Španěly a Rusy. Zamysleli jsme se nad svými vyhlídkami do blízké budoucnosti. Unylý číšník nesl dva tác- plné bílkových pusinek a čokoládových zákusků. Cizí psy neměli chlapci vůbec hladit. Poslední dny výletu plynuly velmi rychle. Nakoupili jsme v Sýrii ryzí zlato a drahokamy. Otcovi bratři se vrátili zdraví. Mezi bílými mraky plynuly po nebi dva černé. Hlemýžď neslyšel blížící se nebezpečí. Obyčejně si obličej myju studenou vodou.


Stáhnout ppt "Tvrdé, měkké, obojetné Y o í Pracovní list."

Podobné prezentace


Reklamy Google