Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, 373 16 Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, 373 16 Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost  

2 Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění
výuky prostřednictvím ICT. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ČS.5.60 Jméno autora: Mgr. Olga Šafářová Datum (období) vytvoření DUM: Ročník: Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda

3 Klíčová slova: jaderná elektrárna, reaktor, palivový
soubor, chladící věž Anotace: Prezentace slouží k výuce a k zápisu do sešitu. Podporuje aktivní přístup žáků k získávání nových vědomostí s využitím interaktivní tabule. Druh učebního materiálu: Prezentace Očekávaný výstup: Žáci se seznámí s jadernou elektrárnou.

4 JADERNÁ ELEKTRÁRNA TEMELÍN
Nachází se v jihočeské obci Temelín, jižně od Týna nad Vltavou

5 HISTORIE Stavba elektrárny zahájena v roce 1987
První elektřina vyrobena v prosinci 2000 Do provozu uvedena v roce 2002

6 VÝROBA ENERGIE Pro výrobu energie slouží 2 reaktory V každém reaktoru
je 163 palivových souborů Jako palivo slouží oxid uraničitý s uranem 235 palivový soubor

7 CHLADÍCÍ VĚŽE 4 chladící věže jsou viditelné na vzdálenost 40 km
Páru uvidíme až ze vzdálené Šumavy

8 VODNÍ ZDROJ jako zdroj vody pro elektrárnu slouží přehradní nádrž
Hněvkovice

9 VYUŽITÍ ODPADNÍHO TEPLA
Odpadní teplo se využívá pro vytápění nedalekého Týna nad Vltavou

10 CITACE A ZDROJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Šafářová. Materiál vznikl v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost – projekt EU peníze školám. Obr. č.1: JAPO. •commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. č.2: JAPO. •commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. č.3: JAPO. •commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. č.4: CHMEE 2. •commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. č.5: ERBENOVÁ, Jitka. •commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. č.6: PALICKAP. •commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, 373 16 Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení."

Podobné prezentace


Reklamy Google