Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo VY_32_Inovace_3061 Název Vymezení chemie, chemický děj Téma hodiny Předmět Chemie Ročník(y) 8. ročník Anotace Prezentace k shrnutí učiva týkající se vymezení chemie jako vědy a k vysvětlení chemického děje. Uvedeny jsou i metody chemie. Očekávaný výstup Uvede čím se zabývá chemie a uvede příklady chemického děje a metod chemie. Druh učebního materiálu Prezentace

2 Vymezení chemie Chemický děj

3 Chemie Proč je chemie užitečná? Proč je chemie škodlivá?
Čím se zabývá chemie? Chemie Je přírodní věda, která zkoumá vlastnosti a přeměny látek. Proč je chemie užitečná? výroba léků, využití v lékařství, výroba hnojiv, konzervace potravin atd. Proč je chemie škodlivá? výroba jaderných zbraní, výbušnin, škodlivých látek, znečišťování ovzduší, prostředí atd.

4 Znáš některé metody chemie?
Pozorování Vnímání smysly – barva, zápach, vůně. Pokus – experiment Měníme podmínky, zasahujeme do děje, provádíme v chemické laboratoři. Jaký je rozdíl mezi pokusem a pozorováním?

5 Chemický děj Přeměna výchozí látky v látku jinou se nazývá chemický děj. Chemické děje probíhají v přírodě. Dokážeš uvést příklad? Využívají se při výrobě mnoha užitečných látek.

6 Příklady chemických dějů:
Fotosyntéza Koroze při výrobě piva, vína Kvašení Pečení buchty Vymysli další příklady.

7 Použitá literatura: BENEŠ, P., PUMPR, V., BANÝR, J. Základy praktické chemie pro 8. ročník základní školy. 2.vyd. Praha: Fortuna, ISBN 80–7168– 879–7. s. 7-8


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo"

Podobné prezentace


Reklamy Google