Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Balení výrobků Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Balení výrobků. Klíčová slova: Balení, obal, funkce obalu, obalové materiály. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_29
3
Funkce obalu Druhy obalů Obalové materiály
Balení výrobků Funkce obalu Druhy obalů Obalové materiály
4
Funkce obalu Ochranná a hygienická – chrání výrobek před mechanickým poškozením a znečištěním Informativní – údaje na obale informují o výrobku Estetická – pěkný obal zvyšuje prodejnost
5
Druhy obalů Jednoúčelové a víceúčelové Spotřebitelské a přepravní
Vratné a nevratné
6
Obalové materiály Papír Fólie z plastů (polypropylen, polyetylen, PVC)
Fólie z kovů (alobal, staniol) Dřevo (palety) Sklo
7
Balicí stroje Balicí automaty
Stroje, které si sami tvoří obal (z fólie) Stroje odebírající obal ze zásobníku Stroje přebalující již zabalený výrobek
8
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.