Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Ste.38_Na_zahradě_2 Datum: Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Na zahradě 2 Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Hádanky pro doplnění a oživení hodiny člověka a jeho svět.

2 Sukně, sukně, samé sukně, zapláče, kdo na ní jukne.
Na stonkách kvetou bílé květy. Sladké plody nezapráší prach. Louskáš si lusky, dobře je ti. Jen si nespleť fazol a _ _ _ _ Za kadeřavou hlavičku vytáhnu z nory lištičku. Sáhni si, je hladká, ukousni, je sladká.

3 Vyšla kráska na procházku, měla srdce na provázku.
Nejprve šaty zelené, pak nosí červené. Když už modrou barvu má, s dobrou chutí jíst se dá. Dívám se na keříky. Na nich v hroznech perličky. Kyselé, ale nejsou špatné.

4 Čím víc z toho jíš, tím více ti z toho zůstává.
Panička dlouhá na plot se šplhá. Čtyři panny v kolébce, žádná na okraji.

5 K obloze se tyčí na vysoké tyči. Malá, ale stačí pro rodinku ptačí.
Stoupneš na ni, přece vstává. Má ji ráda každá kráva. Srnec, králík našup, rád si spase nášup. K obloze se tyčí na vysoké tyči. Malá, ale stačí pro rodinku ptačí. Zelené, žluté, červené, člověku žízeň zažene. Který strom má v září k mání to slaďoučké pochutnání?

6 Z nejvyššího hromosvodu, ve fráčku a bos, hvízdá husám do pochodu černožlutý _ _ _.
Není fešák, zato pašák. Na zahradě haraší. Všechny kosy od mlsání třešní zaplaší. Zahradník a nemá hrábě, ryje, nikdy nesází, sametový frak jak hrabě, černý jako od sazí.

7 Stříhám, stříhám louce vlasy. Poli holím vousy – klasy.
Kam nemůže kosa, protáhne se jako had. Zrána, když je rosa, svěží trávu seká rád. Naostři mě, brousku! prosí. Vykoupám tě v kapce rosy! Sluší se to? Nesluší? Tahám prádlo za uši. Stříhám, stříhám louce vlasy. Poli holím vousy – klasy. Chceš ty hrušky natrhat? Jsou vysoko? Pomohu ti na strom rád! _ _ _ _ _, Češou vlasy trávě.

8 Použité materiály: Hádej, hádej, neprohádej!; Václav Fischer, SNK 1987 Špalíček hádanek; Václav Fischer, Jitka Novohradská, Věra Provazníková, Pavel Sýkora, Albatros 2002 Obrázky: Galerie Microsoft


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633"

Podobné prezentace


Reklamy Google