Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autora výukového materiálu Soňa Maruničová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autora výukového materiálu Soňa Maruničová"— Transkript prezentace:

1 Jméno autora výukového materiálu Soňa Maruničová
Datum (období,ve kterém byl vytvořen) 05/2012 Ročník,pro který je výukový materiál určen 5. ročník Vzdělávací oblast /obor/ tém. okruh/ téma Přírodověda – závěrečné shrnutí učiva – informační gramotnost Metodický list/anotace Prezentace slouží k získávání informací, k ověřování nabytých vědomostí a opakování naučeného. Práce s učebnicí.

2 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ UČIVA 5. ROČNÍKU

3 Nalistuj v učebnici strany 7 - 9, ale věcně napiš odpověď.
1. Při procházkách přírodou spatříte mnoho rozmanitých druhů živých organismů. Obklopuje nás však také neživá příroda Víte, z čeho se skládá živá a neživá příroda? Jsme součástí přírody i my? Nalistuj v učebnici strany 7 - 9, přečti si je a stručně, ale věcně napiš odpověď. ! Pamatuj si vše, co si přečteš. Použiješ to ještě při odpovědích na další otázky.

4 ☺ Zkontroluj si správnost své odpovědi
☺ Zkontroluj si správnost své odpovědi Za správnost celé odpovědi si napiš 2 body, za polovinu správné odpovědi 1 bod a za nezodpovězení nebo za špatnou odpověď 0 bodů. Příroda je tvořena částí živou a neživou. Je rozmanitá a neustále se mění. Součástí živé přírody jsou rostliny, živočichové a ostatní živé organismy včetně člověka. Součástí neživé přírody je vzduch, voda, půda, nerosty a horniny.

5 2. Víte, které podmínky života jsou pro všechny živé organizmy žijící na zemi nezbytné?
☺ Zkontroluj si správnost své odpovědi Za správnost celé odpovědi si napiš 2 body, za polovinu správné odpovědi 1 bod a za nezodpovězení nebo za špatnou odpověď 0 bodů. Základními podmínkami nezbytnými pro život na Zemi jsou : voda, vzduch, živiny, teplo a světlo pocházející ze Slunce.

6 3. Co jsou horniny a z čeho jsou složeny?
☺ Zkontroluj si správnost své odpovědi Za správnost celé odpovědi si napiš 2 body, za polovinu správné odpovědi 1 bod a za nezodpovězení nebo za špatnou odpověď 0 bodů. Horniny tvoří povrch naší planety Země. Jsou složeny z nerostů (minerálů).

7 4. Napiš, co znamená, že nerosty a horniny jsou nerostnými surovinami.
☺ Zkontroluj si správnost své odpovědi Za správnost celé odpovědi si napiš 2 body, za polovinu správné odpovědi 1 bod a za nezodpovězení nebo za špatnou odpověď 0 bodů. Nerosty a horniny, které člověk zpracovává na nejrůznější výrobky, nazýváme nerostné suroviny. Patří mezi ně nerudní suroviny, rudy a energetické suroviny.

8 Hodnocení : Sečti body, které jsi získal /a a zapiš si známku
Hodnocení : Sečti body, které jsi získal /a a zapiš si známku. 8 bodů = 1  4 body = 3 0 bodů = 5  Gratuluji všem, kteří získali 8 bodů, cením si snahy těch, kteří získali alespoň 4 body a držím palce těm, kteří nezískali bod žádný, aby to příště vyšlo .... ;-)

9 Zdroje: Přírodověda 5, člověk a jeho svět doc. RNDr. Jiří Matyášek, CSc. Mgr. Věra Štiková, doc. RNDr. Josef Trna, CSc. ISBN


Stáhnout ppt "Jméno autora výukového materiálu Soňa Maruničová"

Podobné prezentace


Reklamy Google