Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_22_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_22_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."— Transkript prezentace:

1 ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_22_Z POHÁDKY DO POHÁDKY

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: Ještěrka
AUTOR: Mgr. Věra Tauchmanová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Žáci odpovídají na otázky, upravují a píší věty VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk KLÍČOVÉ KOMPETENCE: -vedeme žáky k plánování postupů - vedeme žáky k práci s různými typy textů MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: Přírodověda , Vlastivěda, Matematika OČEKÁVANÝ VÝSTUP: : soustředit se na čtený text, rozumět obsahu, reprodukovat krátký text podle otázek a ilustrací TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: 2., 3.,4.r. praktická škola

3 Ještěrka Vítězslav Nezval
Nosili jsme v dlaních vodu na silnici a dělali jsme si z prachu bochánky. Emil křičel už z dálky, že chytil ještěrku. V jeho ruce se svíjelo něco zeleného. Myslela jsem si, že je to ještěrka ze zelené cukrové hmoty, a hned jsem na ni dostala chuť. Ještěrka byla živá. Ulekla jsem se. Dívala se na mne malýma očkama a pohnula hlavou, jako by se s námi chtěla seznámit. Hned jsem tedy věděla, že je živá. „Pustíš ji,“ zvolala jsem rozhněvaně na Emila a Emil ji pustil. To jste měli vidět! Ještě se po nás ohlédla , sklouzla přes silnici a zmizela v zelené trávě.

4 Napiš odpovědi na otázky:
1. Jak se jmenoval chlapec, který držel ještěrku? ………………………………………………… 2. Vyhledej v textu a uprav větu. modrýma očkama Dívala se na mne malýma očkama zelenýma očkama …………………………………………………………………… 3. Napiš z článku 3 slova, ve kterých je písmenko J ………………………………………………………………

5 Odkazy a citace NEZVAL, Vítězslav. Čítanka pro nejmenší s obrázky Josefa Lady: Ještěrka. první. Liberec: Dialog, knižní velkoobchod a nakladatelství, 1998, s. 143.


Stáhnout ppt "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_22_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google