Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

*Sparta* Sparta je město v jižním Řecku.Dnešní město Sparta leží jen pár kilometrů od původního města.Na obrázku můžeme vidět ruiny staré svatyně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "*Sparta* Sparta je město v jižním Řecku.Dnešní město Sparta leží jen pár kilometrů od původního města.Na obrázku můžeme vidět ruiny staré svatyně."— Transkript prezentace:

1 *Sparta* Sparta je město v jižním Řecku.Dnešní město Sparta leží jen pár kilometrů od původního města.Na obrázku můžeme vidět ruiny staré svatyně boha Zeuse.

2 Hoplité Spartští vojáci jse nazývali hopliti.Tito vojácy byli jako malý chlapci ve věku 7 let odebíráni do vojenských táborů kde jse učili bojovat se nepřítelem na život a na smrt.

3 Bitva u Thermopyl Bitva u Thermopyl se konala Roku:V Srpnu roku 480 p.ř.n.l.V této Bitvě bylo jen 300 nej lepších spartských vojáků a Athenanů.Perská armáda sčítala kolem vojáků.Ta to bitva trvala 3 dny.3.den byla řecká armáda včetně spartského krále leonidase rozprášena.

4 Bitva u Salamíny Bitva u Salamíny byla rozhodující bitva řecko-perských válek, ve které v roce 480 př.Kr. 22.,23., 24., 27. nebo 28. září (nejisté) zvítězilo řecké loďstvo nad perským. Jde o jednu z nejvýznamnějších bitev starověku. Historické údaje o průběhu bitvy jsou nejisté a podle různých autotů se liší. Řeckému vojsku velel spartský vojevůdce Eurybiadés, hlavní úlohu v přípravě průběhu bitvy ale sehrál Athéňan Themistoklés, syn Neoklův.

5 Spartské zbraně Spartskou nejoblíběnejší zbrání bylo kopí a meč.Dále používaly sekery a Luky.


Stáhnout ppt "*Sparta* Sparta je město v jižním Řecku.Dnešní město Sparta leží jen pár kilometrů od původního města.Na obrázku můžeme vidět ruiny staré svatyně."

Podobné prezentace


Reklamy Google