Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DUM - Digitální Učební Materiál
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/ Sada: A1_55 Datum ověření ve výuce: Třída: 1.KA
2
DUM - Digitální Učební Materiál
Tematická oblast: Stravovací a ubytovací služby Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1.KA Klíčová slova: Palačinkové nudle, smažený hrášek Jméno autora (vč. titulu): Bc. Romana Pašková Škola: Střední odborné učiliště, Lišov tř. 5. května 3 Lišov IČO: REDIZO:
3
Palačinkové nudle do polévek
4
Palačinkové nudle do polévek
5
Celestýnské a Fritátové nudle
Polévkové vložky Těsto: řadíme je mezi polévkové vložky připravujeme je mimo vývar pečením, smažením vkládáme je do polévky těsně před expedicí mléko 500 ml vejce 3 ks sůl špetka pol. mouka 240 g olej (pečení, smažení) Celestýnské a Fritátové nudle
6
připravíme palačinkové těsto palačinky upečeme
Technologický postup připravíme palačinkové těsto palačinky upečeme z palačinek krájíme nudle: dlouhé 5 cm a široké 0,5 cm vkládáme je do polévky před expedicí fritátové nudle jsou užší a vysmažené na tuku (oleji)
7
Smažený hrášek Polévkové vložky Těsto: řadíme ho mezi polévkové vložky
připravujeme ho mimo vývar pečením, smažením vkládáme ho do polévky těsně před expedicí mléko 500 ml vejce 3 ks sůl špetka pol. mouka 240 g olej (pečení, smažení) Smažený hrášek
8
z mléka, hrubé mouky, vajec a soli
Technologický postup připravíme lité těsto z mléka, hrubé mouky, vajec a soli těsto kapeme přes síto do rozpáleného oleje smažíme dozlatova vkládáme do polévky před expedicí
9
ZDROJE použity vlastní zdroje Externí zdroje:
Obrázky: použity vlastní zdroje Externí zdroje: Šebek, L.Technologie kuchařských prací pro OU. Praha: Septima s.r.o., 2007. ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.