Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Člověk a příroda Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_228 Ročník: 7. Sada: Fyzika Druh: Prezentace Autor: Mgr. Květoslava Latoňová Název: Světlo Anotace: Prezentace slouží k výkladu učiva – Světlo. . Žáci si ujasní pojmy světlo, rychlost světla a vlnová délka. Datum vytvoření: Datum ověření:

2 SVĚTLO

3 Světlo: = část elektromagnetického záření (vlnění) viditelného lidským okem obr. 1

4 vlastnosti: 1) rychlost – v různých látkách různou rychlostí, maximální ve vakuu km/s pohybuje se přímočaře 2) vlnová délka -  ; nm (nanometry) ultrafialové  viditelné okem  infračervené 400 – 700 nm

5 elektromagnetické spektrum:
obr. 2

6 Co se ti vybaví, když se řekne světlo?
otázky: Co se ti vybaví, když se řekne světlo? Jak se přesvědčíš, že se světlo pohybuje přímočaře? Jakou rychlost má světlo ve vakuu? Jak se označuje vlnová délka? V čem se měří? Jakou vlnovou délku má viditelné světlo? U kterých spotřebičů v domácnosti se využívá elektromagnetického záření (vlnění)? Vysvětli pojem ultrafialové a infračervené záření. Kde se s ním setkáváš?

7 zdroje: obr. 1: AUTOR NEUVEDEN. Základní škola Letohrad U Dvora [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: obr. 2: AUTOR NEUVEDEN. INFRATHERM [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google