Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:"— Transkript prezentace:

1 Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika Osmý ročník víceletého gymnázia Procvičení učiva 1 – Komplexní čísla NemM205 Říjen 2013 Číslo klíčové aktivity: III/2 Operace s komplexními čísly, absolutní hodnota komplexního čísla Anotace:

2 Již jsme se naučili: Algebraický tvar komplexního čísla Rovnost komplexních čísel Čísla opačná Čísla komplexně sdružená Sčítat, odčítat, násobit a dělit komplexní čísla Umocňovat imaginární jednotku Určit absolutní hodnotu komplexního čísla Pojem komplexní jednotka Znázornit komplexní číslo v Gaussové rovině Komplexní čísla nelze seřadit podle velikosti

3 Příklad 1: V Gaussově rovině znázorněte daná komplexní čísla, jejich čísla opačná a komplexně sdružená a určete jejich absolutní hodnotu:

4 Příklad 2: Vypočítejte: Řešení:

5 Příklad 3: Vypočítejte: a+bi a+bi a+bi

6 a+bi a+bi a+bi a+bi Příklad 4:
Najděte komplexní čísla z, pro která platí: a+bi a+bi a+bi a+bi

7 Seznam použitých zdrojů
RNDr. Rosická, M., RNDr. Eliášová L. Opakování elementární matematiky – Příprava k přijímací zkoušce. 7. vydání. VŠE v Praze, stran. ISBN Petáková, J. Matematika – příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Dotisk 1. vydání. Praha: Prometheus,spol.s r. o., stran. ISBN Seznam použitých obrázků Grafy vytvořené v aplikaci Geogebra Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech základních i středních škol. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:"

Podobné prezentace


Reklamy Google