Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ptáci - poznávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ptáci - poznávání."— Transkript prezentace:

1 Ptáci - poznávání

2 Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_6_Ptáci -poznávání Vypracoval: Mgr. Ondřej Vraj Určeno pro 8. ročník ZŠ praktické Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis Tematický okruh: Přírodopis pro 8. ročník ZŠ praktické Vytvořeno dne: Odpilotováno ve výuce dne: Anotace: Prezentace Powerpoint určená žákům 8. ročníku ZŠ praktické k poznávání nejznámějších ptáků pomocí hlasu, popisu a obrázku.

3 Poznej ptáka: Správná odpověď: Kukačka obecná Poznáš ho podle hlasu?
Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Tento pták odlétá na zimu do teplých krajů. Je známý především tím, že si sám nebuduje hnízda, ale klade vejce do hnízd jiných ptáků. Správná odpověď: Kukačka obecná Už víš, co to je?

4 Poznej ptáka: Správná odpověď: Datel černý Poznáš ho podle hlasu?
Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Je označován jako „doktor lesa“. Pod kůrou stromů dokáže najít škodlivý hmyz. Správná odpověď: Datel černý Už víš, co to je?

5 Poznej ptáka: Správná odpověď: Čáp bílý Poznáš ho podle hlasu?
Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Tento pták často hnízdí na vysokých komínech. Žije poblíž vody a živí se žábami. Správná odpověď: Čáp bílý Už víš, co to je?

6 Poznej ptáka: Správná odpověď: Havran polní Poznáš ho podle hlasu?
Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Tento stěhovavý pták k nám přilétá na zimu. Vyskytuje se ve velkých hejnech. Správná odpověď: Havran polní Už víš, co to je?

7 Poznej ptáka: Správná odpověď: Sova (puštík obecný)
Poznáš ho podle hlasu? Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Tito ptáci se živí drobnými živočichy, například hraboši nebo žábami. Létají především v noci, a proto mají velmi dobrý zrak. Správná odpověď: Sova (puštík obecný) Už víš, co to je?

8 Poznej ptáka: Správná odpověď: Kachna divoká Poznáš ho podle hlasu?
Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Tento pták umí velmi dobře plavat i létat. Najdeme jej v blízkosti vod. Na nohou má plovací blány. Správná odpověď: Kachna divoká Už víš, co to je?

9 Poznej ptáka: Správná odpověď: Kos černý Poznáš ho podle hlasu?
Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Tento pták žije v blízkosti lidských obydlí, je významný svým krásným zpěvem. Živí se bezobratlými živočichy. Správná odpověď: Kos černý Už víš, co to je?

10 Poznej ptáka: Správná odpověď: Vrabec domácí Poznáš ho podle hlasu?
Poznáš ho podle obrázku? Poznáš ho podle popisu? Tento drobný pták je rozšířený všude po světě. Na zimu neodlétá do teplých krajů, živí se především semeny. Správná odpověď: Vrabec domácí Už víš, co to je?

11 Zdroje: obr. 1: www.office.microsoft.com
obr. 2:VOGELARTINFO. File:Cuculus canorus vogelartinfo chris romeiks CHR0791.jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: obr. 3:HANNERT, Steffen. File:Schwarzspecht.jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: obr. 4:FECI1024. File:White stork.jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: obr.5:KOMOROWSKI, Rafał. File:Corvus frugilegus 2.jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: obr. 6:KUMISZCZA, Adam. File:Strix aluco.jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: obr. 7: LUPIN. File:Kaczka krzyzowka samica.jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: obr. 8: MERTENS, Olaf. File:Turdus merula jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: obr. 9. GARG, J.M. Soubor:House Sparrow (Passer domesticus)- Female in Kolkata I IMG 3787.jpg. Wikimedia Commons [online] [cit ]. Dostupné z: _Female_in_Kolkata_I_IMG_3787.jpg hlasy ptáků jsou staženy ze stránek:


Stáhnout ppt "Ptáci - poznávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google