Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fyzika I Test X 21.4.2010 1. Těleso m je vymrštěno vzhůru rychlostí v po rovině nakloněné o úhel a. Dolů dorazí dolů n x nižší rychlostí. Určete m=?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fyzika I Test X 21.4.2010 1. Těleso m je vymrštěno vzhůru rychlostí v po rovině nakloněné o úhel a. Dolů dorazí dolů n x nižší rychlostí. Určete m=?"— Transkript prezentace:

1 Fyzika I Test X Těleso m je vymrštěno vzhůru rychlostí v po rovině nakloněné o úhel a. Dolů dorazí dolů n x nižší rychlostí. Určete m=? 2. Potenciální energie kužele ležícího na boku je poloviční oproti stejnému kuželi stojícímu na podstavě. Určete, a=? , vrcholový úhel kužele. 3. Natlakovaná nádoba o objemu V je je jištěna tlakovým ventilem na tlak p. Kolik molů plynu, n=?, ventil odfoukne, když teplota plynu stoupne z teploty T o DT? 4. Plynný vodík H2 a plynné helium He mají stejné střední rychlosti molekul. Který plyn má vyšší teplotu a kolikrát? 5. Dvě různé pružiny o neznámých tuhostech k1 a k2 se chovají jako jedna pružina tuhosti Kv, pokud jsou zapojeny vedle sebe a jako pružina tuhosti Kz pokud jsou za sebou. Určete k1, k2 = ?


Stáhnout ppt "Fyzika I Test X 21.4.2010 1. Těleso m je vymrštěno vzhůru rychlostí v po rovině nakloněné o úhel a. Dolů dorazí dolů n x nižší rychlostí. Určete m=?"

Podobné prezentace


Reklamy Google