Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

2 Elektromagnetická indukce Michael Faraday © Petr Špína 2011
VY_32_INOVACE_B3 - 16 Elektromagnetická indukce Michael Faraday © Petr Špína 2011

3 Elektromagnet jádro zdroj spínač cívka kotva

4 Pohyb proudu v cívce → magnet Pohyb magnetu v cívce → ?

5 Zákon elektromagnetické indukce Změnou magnetického pole v okolí cívky se v cívce indukuje elektrické napětí a v uzavřeném obvodu prochází indukovaný proud. Směr proudu je závislý na směru změny magnetického pole a na poloze pólů magnetu vůči cívce. © Michael Faraday

6 pohyb magnetu v cívce = akce
vytvoření el. proudu v cívce v cívce vzniká mag. pole proti původnímu poli = reakce Každý přírodní děj vyvolá jiný děj, směřující k obnovení rovnováhy.

7 Zdroje [cit ] pod licencí Wikipedia Commons na www [cit ] pod licencí Wikipedia na www


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google