Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilArnošt Havel
1
JEHNĚČÍ A KŮZLEČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jehněčí, kůzlečí,maso, složení, tržní části, vnitřnosti Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: výukový materiál pro jehněčí a kůzlečí maso Vypracováno: I.pololetí 2012/2013
2
CHARAKTERISTIKA získáváme z mladých jedinců
stáří jehňat nejvýše do 12 měsíců o hmotnosti 41 kg stáří kůzlat do 5 měsíců barva masa bílá maso je velmi jemné dobře stravitelné
3
SLOŽENÍ JEHNĚČÍHO MASA
Voda % Bílkoviny % Tuk %
4
SLOŽENÍ KŮZLEČÍHO MASA
Voda % Bílkoviny % Tuk %
5
TRŽNÍ ČÁSTI Zadní maso Kýta Hřbet
6
TRŽNÍ ČÁSTI Přední maso 1 1.Plec 2.Hrudí 2 3. Krk 3
1. 2. 3.
7
VNITŘNOSTI Patří sem: Játra,Mozeček, Srdce Plíce,Slezina, Jazyk
1 -srdce, 2 - plíce, 3 - játra, 4 - žlučník, 5 - slez, 6 - čepec a kniha, 7- bachor, 8 - močový měchýř, 9 - konečník;
8
NA TRHU jehněčí a kůzlečí půlky přední čtvrtky zadní čtvrtky
9
ZDROJ Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.