Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most • 706 696 • DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Úvod do gastronomie Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM Rozdělení nožů 1 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s rozdělením nožů a s jejich použitím v praxi.
2
ROZDĚLENÍ NOŽŮ A JEJICH POUŽITÍ
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 2
3
NOŽE NIKDY NEVKLÁDÁME DO DŘEZU! NOŽE SI KAŽDÝ KUCHAŘ MYJE SÁM!
ROZDĚLENÍ NOŽŮ: NOŽE NIKDY NEVKLÁDÁME DO DŘEZU! NOŽE SI KAŽDÝ KUCHAŘ MYJE SÁM! NOŽE MÁ KAŽDÝ PROFESIONÁLNÍ KUCHAŘ VLASTNÍ! NOŽE MÁME VŽDY OSTRÉ A DOBŘE ULOŽENÉ! NOŽE NIKDY NEPŮJČUJEME! „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 3
4
NÁZEV: DRANŽÍROVACÍ NŮŽ POUŽITÍ: krájení všeho druhu
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 4
5
POUŽITÍ: krájení syrového masa
NÁZEV: MASOVÝ NŮŽ POUŽITÍ: krájení syrového masa „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 5
6
POUŽITÍ: krájení pečeného masa
NÁZEV: FILÍROVACÍ NŮŽ POUŽITÍ: krájení pečeného masa „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 6
7
NÁZEV: VYKOŠTOVÁCÍ NŮŽ POUŽITÍ: vykosťování a porcování masa
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 7
8
NÁZEV: VROUBKOVANÝ NŮŽ POUŽITÍ: krájení pečiva, ovoce, zelenina
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 8
9
POUŽITÍ: hrubé porcování masa
NÁZEV: SEKÁČEK NA MASO POUŽITÍ: hrubé porcování masa „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 9
10
POUŽITÍ: čištění zeleniny
NÁZEV: ZELENINOVÝ NŮŽ POUŽITÍ: čištění zeleniny „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 10
11
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu:
METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.