Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most •  706 696 • DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Jatečné maso Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval  Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM VY_32_INOVACE_19RS_Špikování masa a KU  Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s předběžnou úpravou masa a ukázku špikování hovězího masa.

2 můžeme špikovat i masa minutková – pečeně, panenka
ŠPIKOVÁNÍ MASA ŠPIKOVÁNÍ MASA Špikujeme masa libová – vepřová kýta, plec, pečeně, hov. kýta, hov. plec… můžeme špikovat i masa minutková – pečeně, panenka „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

3 Čím špikujeme? Nejčastěji špekem Anglickou slaninou Šunkou Okurkou
ŠPIKOVÁNÍ MASA Čím špikujeme? Nejčastěji špekem Anglickou slaninou Šunkou Okurkou Sýrem Jinou zeleninou ….atd. „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

4 Maso po prošpikování a následné tepelné úpravě není tak suché.
ŠPIKOVÁNÍ MASA Proč špikujeme maso? Maso po prošpikování a následné tepelné úpravě není tak suché. Maso je více šťavnaté a má prostě lepší chuť. Maso je i zajímavější pro hosta a má lepší vzhled… „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

5 Příprava pracoviště a potřebného inventáře
ŠPIKOVÁNÍ MASA Mise en place Příprava pracoviště a potřebného inventáře „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

6 K.Ú. – kuchyňsky upravené maso
ŠPIKOVÁNÍ MASA K.Ú. – kuchyňsky upravené maso Maso je omyto a zbaveno všech nestravitelných(šlachy) a nejedlých(kosti) částí „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

7 ŠPIKOVÁNÍ MASA Špikování masa
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

8 ŠPIKOVÁNÍ MASA Špikování masa
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

9 ŠPIKOVÁNÍ MASA Špikování masa
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

10 ŠPIKOVÁNÍ MASA Špikování masa
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

11 …poté maso zatáhneme provázkem
ŠPIKOVÁNÍ MASA …poté maso zatáhneme provázkem „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“

12 ROZDĚLENÍ GASTRONOMIE
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google