Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor:"— Transkript prezentace:

1 DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/ dum: 517

2 MOŘSKÉ PLODY Dělí se na: Měkkýše chobotnice, mušle, řasy, sépie Korýši
rak, humr, langusta, krab, kreveta 1.

3 MUŠLE Srdcovka jedlá Střenka jedlá Šášeň lodní Ústřice jedlá
Slávka jedlá Perlotvorka mořská Hřebenatka jakubská

4 ÚSTŘICE Konzumují se za syrova Mohou se tepelně opracovat
Konzumuji se pokapané citrónem či bez 2.

5 LANGUSTA Usmrcujeme ponořením do vroucí vody
Využíváme na minutky, teplé a studené předkrmy 2.

6 MOŘSKÉ ŘASY AGAR - AGAR NORY WAKAME a KOMBU bílá mořská řasa
má využití hlavně v cukrářské  výrobě. NORY je to plátkovaná, mořská, tmavě zelené až černé barvy je základem japonské speciality - SUSHI WAKAME a KOMBU doplněk do salátů a polévek vysoký obsah minerálů (jód)  4.

7 Chobotničky smažené v těstíčku nebo trojobalu
chobotničky rozmrazíme opláchneme a zkontrolujeme odstranění zobanu a váčku s inkoustem obalujeme a ihned smažíme podáváme s bílým pečivem a majonézovými omáčkami. 5.

8 ZDROJ: Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google