Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilIvana Navrátilová
1
DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/ dum: 517
2
MOŘSKÉ PLODY Dělí se na: Měkkýše chobotnice, mušle, řasy, sépie Korýši
rak, humr, langusta, krab, kreveta 1.
3
MUŠLE Srdcovka jedlá Střenka jedlá Šášeň lodní Ústřice jedlá
Slávka jedlá Perlotvorka mořská Hřebenatka jakubská
4
ÚSTŘICE Konzumují se za syrova Mohou se tepelně opracovat
Konzumuji se pokapané citrónem či bez 2.
5
LANGUSTA Usmrcujeme ponořením do vroucí vody
Využíváme na minutky, teplé a studené předkrmy 2.
6
MOŘSKÉ ŘASY AGAR - AGAR NORY WAKAME a KOMBU bílá mořská řasa
má využití hlavně v cukrářské výrobě. NORY je to plátkovaná, mořská, tmavě zelené až černé barvy je základem japonské speciality - SUSHI WAKAME a KOMBU doplněk do salátů a polévek vysoký obsah minerálů (jód) 4.
7
Chobotničky smažené v těstíčku nebo trojobalu
chobotničky rozmrazíme opláchneme a zkontrolujeme odstranění zobanu a váčku s inkoustem obalujeme a ihned smažíme podáváme s bílým pečivem a majonézovými omáčkami. 5.
8
ZDROJ: Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.