Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk Téma: Čtení s porozuměním- Bob a Bobek z klobouku Ročník: 1. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Bob a Bobek z klobouku – čtení s porozuměním

3 Bob a Bobek z klobouku Byl jednou jeden kouzelník a ten měl podivné jméno. Jmenoval se Pokuston. A zrovna tak podivně vypadal. Nevyžehlené kalhoty a na košili samý červený flíček. To proto, že stále jedl špagety s kečupem. Na víc neměl peníze. Pravda, kdybychom si ho prohlédli lépe, zjistili bychom, že má na kalhotách i pár mastných flíčků. Ty byly od grilovaného kuřete, které si koupil vždycky, když sehnal trošku víc peněz. To si sedl na schůdky své maringotky, dal si papírový tácek na kolena a hodoval. Pak si utřel ruce do kalhot a jel se svou maringotkou o kousek dál. Ale protože se mu častěji nedařilo, než dařilo, bylo těch špagetových flíčků na košili mnohem víc než na kalhotách těch mastných, kuřecích.

4 Odpověz na otázky. 1. Jak se jmenují králíci ?
_____________________________________ 2. Kde králíci bydlí? 3. Jak se jmenuje kouzelník? 4. Proč jedl hlavně špagety s kečupem? 5.Kde měl kouzelník mastné flíčky?

5 Napiš, co všechno umí kouzelník vyčarovat. __________________ Znáš nějaké triky kouzelníků?

6 Doplň slova, která chybí.
Pak si utřel _______do kalhot a jel se svou ___ __________o kousek dál. Ale protože se mu častěji___________, než_________bylo těch ____________flíčků na košili mnohem víc než na ___________těch mastných, kuřecích.

7 Zdroj: Vlastní tvorba. Citace: JIRÁNEK, Vladimír; PACOVSKÝ, Jaroslav; ŠEBÁNEK, Jiří. Bob a Bobek, králíci z klobouku. Praha: Albatros, 2010, ISBN

8 Anotace: Čtení s porozuměním. Žáci se naučí pracovat s textem, plnit dané úkoly.


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk"

Podobné prezentace


Reklamy Google