Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OTOPNÁ TĚLESA Vypracovala: Ing

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OTOPNÁ TĚLESA Vypracovala: Ing"— Transkript prezentace:

1 OTOPNÁ TĚLESA Vypracovala: Ing
OTOPNÁ TĚLESA Vypracovala: Ing. Marcela Koubová Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE
Rozměry Stavební výška, připojovací rozteč, délka, hloubka, šířka článku Tepelný výkon Druh teplonosné látky Max. dovolená provozní teplota a přetlak Zkušební přetlak Vodní objem, hmotnost, tepelný modul (W/m)

3 MATERIÁL OT Ocel Litina Hliník a jeho slitiny Měď a její slitiny

4 DRUHY OT Článková Desková Trubková Konvektory Sálavé plochy

5 ZPŮSOBY NAPOJENÍ OT Dvoubodové Jednobodové Levé Pravé Středové Boční
Jednostranné Oboustranné – křížové, jezdcové (tandemové) Jednobodové Spodní Levé Pravé Středové

6 ARMATURY OT Vysokoodporové, nízkoodporové
Odvzdušňovací ventily (Dvojregulační kohouty) Dvojregulační ventily Vysokoodporové, nízkoodporové Přímé, rohové, úhlové, axiální Regulační a uzavírací šroubení Armatury pro jednobodové napojení Armatury pro spodní napojení Připojovací soupravy

7 SAMOSTATNÁ PRÁCE Popište znaky, značení a materiál článkových a deskových OT. Co patří mezi trubková OT? Vyjmenujte části konvektorů, jejich znaky a typy. Popište druhy a použití dvojregulačních ventilů, přednastavení průtoku. Jaké jsou zásady pro umístění OT? Vyhledejte v prospektu vhodné otopné těleso pro individuálně zadaný pokoj. Podle čeho se navrhuje počet a výkon otopných těles?


Stáhnout ppt "OTOPNÁ TĚLESA Vypracovala: Ing"

Podobné prezentace


Reklamy Google