Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast: Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Konzumní lihoviny Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník / Kuchař - číšník Vypracoval: Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do – SŠHGS) Ověřeno : I. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 94
2
Konzumní lihoviny
3
Konzumní lihoviny jsou vyrobeny tzv. studenou cestou, tj. smíšením rafinovaného jemného lihu, změkčené vody, trestí, případně cukru, destilátu a dalších přísad. Konzumní lihoviny jsou nejlevnější druhy lihovin. Zdroje obrázků:
4
Konzumní lihoviny Ke konzumním lihovinám patří: tuzemský rum,
konzumní vodka, peprmintový likér, třešňovka. Zdroj obrázku:
5
Tuzemský rum Tuzemský rum je dříve užívané označení pro tradiční český alkoholický nápoj. Jedná se o náhražku pravého rumu, která se vyrábí dochucením zředěného potravinářského lihu rumovou trestí. Předpisy Evropské unie umožňují nazývat rumem jen pravý rum z cukrové třtiny, takže se tento produkt od 1. ledna 2003 prodává pod jinými názvy (např. „Tuzemák“, což je ochranná známka firmy Trul Mikulovice. Zdroj obrázku: Autor: Pastorius
6
Konzumní vodka Je lihovina vyráběná z rektifikovaného lihu (bramborového) a vody, upravená přísadou éterických olejů nebo drog, bylin, ovocných šťáv. Obsah alkoholu je většinou 50 – 56%. Zdroj obrázku:
7
Punč Punče jsou vyrobeny z vody, lihu, cukru, punčové esence s přídavkem ovocných kyselin, aromatických a chuťových látek. Zdroj obrázku:
8
Použitá literatura ROP, Otakar a Jan HRABĚ. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 129 s. ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.