Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Diversity management organizace Masarykův ústav vyšších studií Autor: Eliška Jelínková 2016/2017 Vedoucí práce: Ing. Martin Šikýř Ph.D. Oddělení manažerských.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Diversity management organizace Masarykův ústav vyšších studií Autor: Eliška Jelínková 2016/2017 Vedoucí práce: Ing. Martin Šikýř Ph.D. Oddělení manažerských."— Transkript prezentace:

1 Diversity management organizace Masarykův ústav vyšších studií Autor: Eliška Jelínková 2016/2017 Vedoucí práce: Ing. Martin Šikýř Ph.D. Oddělení manažerských studií Abstrakt Cílem této bakalářské práce je analyzovat pojetí a využití diversity managementu ve společnosti, porovnat teoretická východiska s reálně použitými postupy a navrhnout společnosti oblasti možného zlepšení v přístupu k diversity managementu. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsán význam slova diverzita, vysvětlen termín diversity management a jeho náležitosti. Práce je zaměřena na diverzitu genderu. V praktické části je na základě rozhovorů a dotazníku popsán současný stav diversity managementu ve společnosti, včetně zpětné vazby od zaměstnanců a navržena možná zlepšení. Abstract The aim of this bachelor thesis is to analyze the concept and use of diversity management in the company, to compare the theoretical starting points with the real applied procedures and to sugest to the company areas of possible improvement in approach to diversity management. The thesis is divided into two parts - the theoretical and practical part. In the theoretical part, the meaning of the word diversity is described, same as meaning of the diversity management. The thesis is focused on the topic of gender. In the practical part, based on the interviews and the questionnaire, the current state of diversity management in the company is described, including feedback from employees and suggested improvements. Cíl Cílem této bakalářské práce je analyzovat pojetí a využití diversity managementu ve společnosti Sodexo, porovnat zjištěná teoretická východiska s reálně použitými postupy a navrhnout společnosti oblasti možného zlepšení v přístupu k diversity managementu. Závěr V České republice je téma diverzity poměrně novým pojmem. Většina organizací se zaměřuje především na odbourávání diskriminace na pracovišti, ale koncept diversity managementu neřeší jako celek. Tento koncept však přináší společnosti nové možnosti a rozvíjí její konkurenceschopnost. Zejména tak rozšiřuje možný okruh kvalitních zaměstnanců, kteří mohou být za normálních okolností přehlíženi, např. ženy po mateřské dovolené, starší zaměstnanci nebo lidé různých národností a kultur.   Jak je zřejmé zejména z praktické části této bakalářské práce, organizace, které se zabývají tímto tématem, mají možnost získat různorodější zaměstnance, kteří jim poskytnou větší okruh pohledů a názorů na určité téma. Toto téma má také vliv na kulturu organizace, která se tak stává přívětivější a zaměstnanci se v práci neobávají otevřeně promluvit. Diversity management také přispívá k otevřenější komunikaci a předchází potencionálním sporům.


Stáhnout ppt "Diversity management organizace Masarykův ústav vyšších studií Autor: Eliška Jelínková 2016/2017 Vedoucí práce: Ing. Martin Šikýř Ph.D. Oddělení manažerských."

Podobné prezentace


Reklamy Google